Slávka Kellová Rôzne

Oblastnú organizáciu založilo 9 členov (aktualizované)

(ilustračné foto) Oblastnú organizáciu cestovného ruchu Región LIPTOV založili v stredu 25. januára v Liptovskom Mikuláši. Správa je aktualizovaná o informácie Mesta.

Ružomberok/Lip­tovský Mikuláš, 26. 1. 2012 – Liptovské mestá a podnikatelia v cestovnom ruchu podpísali zakladateľskú zmluvu novej organizácie. Chcú spoločne prepojiť strediská a podieľať sa na spoločných aktivitách. Na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši bola 25. 1. 2012 podpísaná zakladateľská zmluva novej Oblastnej organizácie cestovného ruchu, na základe Zákona o podpore cestovného ruchu č.91/2010. Dlhodobým cieľom organizácie je zabezpečovať trvalo udržateľný rozvoj a propagáciu cestovného ruchu v regióne Liptov, prepojiť strediská cestovného ruchu prostredníctvom rôznych foriem dopravy a realizovať spoločné marketingové aktivity, produkty a projekty. Uvažuje sa použiť na spoločné projekty 60% prostriedkov zo štátnej dotácie. Zakladateľmi organizácie sú samosprávy: Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Liptovský Hrádok, Bešeňová, Lúčky a podnikateľké subjekty: TMR, a.s., EUROCOM Investment, s.r.o. (Thermal park Bešeňová), 1. Ružomberská lyžiarska, a.s. a Kúpele Lúčky, a.s. Pri zakladaní OOCR boli za mesto Ružomberok 1. viceprimátor Ing. Miroslav Zuberec a vedúci oodelenia reg.rozvoja a kultúry Mgr. Martin Hromada. Zakladateľskú listinu podpisoval Ing. Zuberec. Do orgánov oblastnej organizácie boli za mesto Ružomberok zvolení – Ing. Miroslav Zuberec (predstavenstvo) a Mgr. Martin Alušic (dozorná rada). Zdroj: Mesto Ružomberok

(Mikuláš24) Medzi samosprávami, ktoré sa spojili v oblastnej organizácii sú mestá Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Liptovský Hrádok a obce Bešeňová a Lúčky. Do zoskupenia zameranom na rozvoj cestovného ruchu sa pridali aj štyri podnikateľské subjekty zastupujúce turistické centrá Aquapark Tatralandia, Thermal park Bešeňová, Skipark Malinô Brdo – Ružomberok a Kúpele Lúčky. „Som rád, že po dlhých rokovaniach sa nám podarilo založiť jednu silnú organizáciu, ktorá môže združiť dostatok energie, ľudského potenciálu a finančných prostriedkov na rozvoj a podporu cestovného ruchu v regióne Liptov a zároveň zmysluplne využiť štátnu dotáciu, o ktorú sa chceme ukázať. Teší nás, že záujem o členstvo v novej organizácii prejavili aj ďalšie obce, ktoré sa k nám chcú pridať,“ uviedol Alexander Slafkovský, predseda predstavenstva OO CR Región LIPTOV.

Dlhodobým zámerom organizácie je trvalo udržateľný rozvoj a propagácia cestovného ruchu v Liptove s cieľom prilákať do regiónu viac turistov a stať sa lídrom na trhu horského turizmu na Slovensku. „Zároveň chceme prepojiť strediská cestovného ruchu a turistické atrakcie prostredníctvom rôznych foriem dopravy, vrátane budovania cyklochodníkov a cyklotrás v regióne Liptov. Na dosiahnutie týchto cieľov budeme využívať značku Liptov, marketingové produkty a aktivity, ako aj projekty z externých zdrojov. V súčasnosti väčšinu z nich zastrešuje Klaster Liptov, s ktorým bude oblastná organizácia úzko spolupracovať. Rovnako chceme na propagácii regiónu Liptov spolupracovať aj ďalšími oblastnými organizáciami,“ uviedol Miroslav Parobek, výkonný riaditeľ novovzniknutej oblastnej organizácie cestovného ruchu. Väčšina zakladateľov je súčasne aj členom Klastra Liptov – združenia cestovného ruchu v regióne Liptov. Vďaka aktivitám klastra dosiahol Liptov nárast počtu prenocovaní za prvé tri štvrťroky tohto roka o 10,4 %. „Založenie oblastnej organizácie Region Liptov je ďalším krokom, ktorý nás posúva vpred. Pevne verím, že v spolupráci s novými členmi oblastnej organizácie Region Liptov sa nám podarí rozšíriť využívanie regionálnej karty zliav Liptov Region Card, centrálneho rezervačného systému a prilákať na Liptov viac turistov,“ doplnila Darina Bartková, výkonná riaditeľka Klastra Liptov.

Súvisiaci článok http://www.mikulas24.sk/clanky?…-

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM