Marcel Páleš Kultúra

OBRAZOM: Na Donovaloch lyžovali rozprávkové postavičky a podaril sa im rekord!

Toto sa na Slovensku videlo prvý raz! Maskoti a rozprávkové postavičky zišli slalomovú trať na lyžiach a snowboardoch. Dokonca sa im na Donovaloch podaril zápis do Slovenskej knihy rekordov.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Na Donovaloch lyžovali rozprávkové postavičky a podaril sa im rekord!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas uplynulého už takmer jarného víkendu sa v lyžiarskom stredisku Donovaly uskutočnila jedinečná akcia – Festival maskotov na svahu. Podujatie takéhoto typu sa na Slovensku uskutočnilo po prvýkrát a zúčastnilo sa ho až 20 maskotov a rozprávkových postavičiek v areáli najväčšieho slovenského detského funparku pri lyžiarskej škole Patty Ski na Donovaloch.

Tiger, veverička aj myška Minnie

„Podmienkou zápisu do Slovenskej knihy rekordov bolo, aby každý maskot zlyžoval slalomovú trať na lyžiach alebo snowboarde,“ informuje marketingový manažér strediska Miroslav Dobrota. Okrem zápisu do knihy rekordov mohli súťažiaci maskoti vyhrať aj zaujímavé ceny. Okrem času hodnotila 5-členná porota aj umelecký dojem pri prechode slalomovými bránkami.

S plným počtom 25 bodov sa víťazom stal maskot „Tiger“, na 2. mieste skončila veverička Lulu z miestneho funparku a 3. miesto patrí myške Minnie. Okrem týchto cien ešte titul najsympatickejších maskotov na základe hlasovania divákov získala dvojica Pat a Mat známa z animovaného seriálu A je to!

Na záver megadiskotéka

Skvelú zábavnú atmosféru tohto podujatia umocňovalo nádherné slnečné počasie a kulisa približne 300 divákov, predovšetkým rodičov s deťmi do 10 rokov. Celé podujatie ukončila megadiskotéka a fotenie maskotov s deťmi a ich rodičmi priamo na svahu.

Priblížte si atmosféru stretnutia maskotov a rozprávkových postavičiek prostredníctvom našej fotogalérie.

Na Donovaloch lyžovali rozprávkové postavičky
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM