Ivana Milanová Správy Samospráva

Ocenili najlepšie inovácie Žilinského kraja: Medzi nimi je aj ružomberský projekt Cyklokorytničky

V kategórii Regionálny rozvoj sa víťazom stalo mesto Ružomberok a jeho Cyklokorytnička. Žilinský samosprávny kraj zorganizoval už 11. ročník tradičnej konferencie Inovačný rozvoj regiónov.

Ilustračný obrázok k článku Ocenili najlepšie inovácie Žilinského kraja: Medzi nimi je aj ružomberský projekt Cyklokorytničky
19
Galéria
Zdroj: ŽSK

Žilinský samosprávny kraj v spolupráci s Rozvojovou agentúrou ŽSK zorganizovali už 11. ročník tradičnej konferencie Inovačný rozvoj regiónov. V rámci podujatia župa udelila aj prestížne ocenenie Inovácia Žilinského kraja a odovzdala cenu pre troch najlepších študentov v rámci súťaže Stredoškolský podnikateľský zá­mer.

Ocenenie Inovácia Žilinského kraja za rok 2016 si v kategórii Malé a stredné podniky odniesla spoločnosť M2M Solutions s projektom Manipulácia podľa svetla. Ako vysvetlil riaditeľ M2M Solutions Martin Jančo, cieľom bolo zefektívniť vychystávanie dielov pre automobilky. „Dnes si môžete do auta vybrať výbavu, akú chcete, takže každé auto je jedinečné a je náročné poskladať dokopy všetky súčiastky, ktoré u nás vychystávame. Naše riešenie dáva ľuďom možnosť, aby si nemuseli pamätať, kde presne v tom obrovskom sklade sú konkrétne diely, lebo systém ich naviguje svetlom,“ vysvetlil M. Jančo.

V kategórii Regionálny rozvoj sa víťazom stalo mesto Ružomberok a jeho Cyklokorytnička.

„Podarilo sa nám spojiť históriu, a to Korytničku, ako ľudia hovorili úzkokoľajnej železnici, ktorá spájala Ružomberok s Korytnicou, so súčasným cykloboomom. Projekt umožnil cyklistom, chodcom, bežcom a nakoniec aj jazdcom na koni a ďalším užívateľom bezpečne sa pohybovať na tejto trase,“ priblížil projektový manažér mesta Ružomberok Pavel Scheer.

V oboch kategóriách si laureáti za svoje inovatívne projekty prevzali nielen finančnú odmenu vo výške 1.600 eur, ale taktiež unikátnu plaketu z číreho kryštálu.

Ocenili najlepšie inovácie Žilinského kraja: Medzi nimi je aj ružomberský projek
4
Galéria
Zdroj: ŽSK
Zdroj: ŽSK
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM