Jozef Milan Kultúra

Od utorka do soboty: Bažant Kinematograf znova v akcii

V utorok večer opäť po roku ponúkne kultové kino na kolesách pod holým nebom Bažant Kinematograf prvé filmové predstavenie. Od 16. do 20. júla bude na Námestí Š.M.Hýroša premietnutých päť českých a slovenských filmov. Začiatky predstavení sú vždy o 21,15.

Ilustračný obrázok k článku Od utorka do soboty: Bažant Kinematograf znova v akcii
Foto: Jozef Milan

Utorok 16.07.2013

Viditeľný svet

Viditeľný svet je príbehom samotárskeho štyridsiatnika, ktorý pozoruje nič netušiacich členov rodiny z paneláku oproti a rozhodne sa ukradnúť im šťastie. Pred filmom sa premieta Rebrík.

Streda 17.07.2013

Polski film

Štyria známi českí herci, spolužiaci z brnenskej JAMU – Matonoha, Liška, Daniel a Polášek – sa rozhodli splniť si dávny sen a nakrútiť spoločný film. Hrajú v ňom samých seba v zmysle hesla: Koľko postáv hráš, toľkokrát si človekom. Pred filmom sa premieta Pieseň.

Štvrtok 18.07.2013

Samotári

Tragikomédia Samotári je o siedmich mladých ľuďoch vo veľkom meste na konci 90. rokov, ktorí sa pokúšajú o niečo, čomu sa kedysi hovorilo milostný vzťah. Namiesto naplnenej lásky sa však ocitajú v kruhu absurdných situácií. Pred filmom sa premieta Socha.

Piatok 19.07.2013

U mě dobrý

Komédiu U mě dobrý nakrútil Jan Hřebejk podľa poviedok Petra Šabacha a scenára Petra Jarchovského. Jej príbeh sa vracia do obdobia kapitalistickej reality začiatkom 90. rokov. Šesť priateľov, záhradkárov a rybárov sa stretáva v malebnej krčme na Vltave u Buddyho. Pred filmom sa premieta Veľká potreba.

Sobota 20.07.2013

Lóve

Lóve je milostný príbeh zo súčasnosti s prvkami drámy. Odohráva sa na periférii veľkomesta, v tvrdej mestskej, veľmi konkrétnej a autentickej bratislavskej realite. Pred filmom sa premieta Prišiel k nám Old Shatterhand.

Viac na: http://www.ruzomberok.sk/…atograf-2013

zdroj: ic rk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM