Jozef Milan Krimi

Okresní policajti upozorňujú: Automobil nie je výklad

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Ružomberku realizuje aj počas dovolenkového obdobia preventívny projekt „Automobil nie je výklad“. Opakovane upozorňujú vodičov, aby nepriťahovali pozornosť "dlhoprstých", ktorí hlavne na väčších parkoviskách len na to čakajú.

Ilustračný obrázok k článku Okresní policajti upozorňujú: Automobil nie je výklad
Zdroj: Webnoviny.sk

Policajti rozdávajú letáky preložené aj do poľského, anglického a nemeckého jazyka po parkoviskách obchodných domov a rekreačných stredísk s cieľom upozorniť nielen domácich ale aj zahraničných vodičov na možné riziko vykradnutia motorového vozidla. Vodiči si často nechávajú v zaparkovanom vozidle autorádiá, rôznu elektroniku či tašky, o ktorých si môžu zlodeji myslieť, že sa v nich nachádzajú veci, doklady, či peniaze. Páchatelia neváhajú rozbiť okno, vylomiť zámok, pričom ku krádežiam dochádza aj počas bieleho dňa.

Polícia vyzýva občanov, aby zvýšili svoju ostražitosť na parkoviskách najmä počas dovolenkového obdobia, keď je zvýšený počet turistov, všímali si ľudí okolo seba a akýkoľvek pohyb podozrivej osoby v blízkosti vozidiel na parkoviskách ohlásili na číslo 158.

zdroj: or pz rk; ilustračné foto: webnoviny.sk;

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM