Tlačové správy

Osmijanko s Dôverou pomáhajú deťom v ružomberskej nemocnici vyzdravieť

Detské a novorodenecké oddelenie v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku už pár dní hýri veselými farbami. Maliari oddelenie zmenili na priestor plný farebných guľôčok a rozprávkových postavičiek.

Ilustračný obrázok k článku Osmijanko s Dôverou pomáhajú deťom v ružomberskej nemocnici vyzdravieť
Zdroj: Dnes24.sk

Letné prázdniny sú najmä o zábave a oddychu. Pre deti je však leto aj obdobím mnohých nástrah, pretože stúpa počet vážnych úrazov, pre ktoré často skončia až v nemocnici. Združenie Osmijanko a zdravotná poisťovňa Dôvera preto neoddychujú ani v lete a pre detských pacientov vymaľovali ďalšie detské oddelenie.

„Deti sú v nemocnici zväčša vyplašené a boja sa cudzieho prostredia. Veselé farby a obrázky na stenách ich zaujmú, vyčaria úsmev na perách a navodia príjemnejšie myšlienky. Naším cieľom je postupne priniesť farby na každé detské oddelenie v nemocniciach po celom Slovensku,“ povedala Jana Pecsérke Kubranská, riaditeľka Združenia Osmijanko.

Interiér detského aj novorodeneckého oddelenia prešiel len prednedávnom kompletnou výmaľbou. Maliari tak mali k dispozícii ideálny podklad – čisté plátno, ktoré začali zapĺňať farebnými motívmi. Predsa len detské oddelenie si žiada hravosť a trochu fantázie. Obrázky a postavičky postupne pribudli na izbách a chodbách, v ambulanciách a aj v detskom kútiku, ktorý slúži deťom na krátenie chvíľ, hranie aj učenie.

„Sme presvedčení, že investícia do renovácie nemocníc má obrovský zmysel. Na prvom mieste je bezpochyby vždy kvalitná zdravotná starostlivosť a dobre nastavená liečba. Pre hospitalizovaných a najmä pre deti je však rovnako dôležité aj prostredie, v ktorom sa liečia,“ povedal Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

Vedenie nemocnice a hospitalizované deti si „nové“ oddelenie prevzali aj z rúk klaunov zo združenia Červený Nos Clowndoctors. Nechýbali veselé pesničky, červené klaunovské nosy a smiech, veď ich hlavným poslaním bolo deti zabaviť, zbaviť ich strachu, a aj takto pomôcť zlepšiť ich zdravotný stav.

PR; foto: Martin Buzna;

Detské a novorodenecké oddelenie ÚVN
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM