Jozef Milan Kultúra

Otec Valentín Tišťan: Najlepší na svete

Materské centrum Nevedko v spolupráci s LiptovActive a ružomberskými skautmi pripravili už po druhýkrát podujatie Otcovia a deti, ktoré zdôrazňuje práve úlohu otca. V Hrabove pod hrádzou sa stretli hlavne mladé rodiny, aby strávili bezstarostné chvíle pri hrách a zábave.

Ilustračný obrázok k článku Otec Valentín Tišťan: Najlepší na svete
Foto: Jozef Milan

Deň otcov pripadá na tretiu júnovú nedeľu. Jeho „slávenie“ v našich kultúrnych súradniciach nie je – na rozdiel od Dňa matiek, ktorý sa vrátil na scénu zaraz po Nežnej revolúcii – zatiaľ veľmi rozšírené. Napriek tomu, v tomto roku bol sviatku v Ružomberku venovaný aj koncert vo Všechsvätskom kostole. Deň otcov má pôvod v USA, kde v roku 1910 isté dievča z vďaky svojmu otcovi, ktorý sa obetavo staral o šesť detí, navrhlo slávenie úlohy otca v rodine. Trvalo niekoľko desaťročí, pokiaľ bol sviatok inštitucionali­zovaný a rozšíril sa do Európy.

Andrea Dobošová z usporiadateľského MC Nevedko: „Našim podujatím chceme povedať, že otcovia sú pre deti rovnako dôležití ako mamy.“ Myslí si, že nielen matky to majú v dnešnej dobe ťažké. Podujatie, ktoré pripravili, bolo príležitosťou sa vyšantiť a zároveň sa niečo naučiť, stretnúť ľudí.

Materské centrum Nevedko: Otcovia a deti
8
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM