Jozef Milan Rôzne

Pacientov z Lipt. Mikuláša prevezú do Ružomberka

(foto Nemocnica v Lipt. Mikuláši) (TASR) – Keďže drvivá väčšina lekárov oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny liptovskomikulášskej nemocnice zatiaľ nestiahla podané výpovede, jej vedenie pripravilo krízový variant s prevozom pacientov na ho

„Dnes ráno stiahli výpovede šiesti internisti a jedna lekárka detského oddelenia, ale rozhodujúci bude práve postoj anestéziológov, chirurgov a traumatológov, lebo blokujú všetky chirurgické výkony,“ povedal TASR zástupca riaditeľa Liptovskej nemocnice s poliklinikou so štandardne 91-členným lekárskym tímom Ivan Rusnák. Na spomínanom oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny zotrváva vo výpovednej lehote 10 zo 11 lekárov vrátane primárky. „**Naša nemocnica už funguje ambulantne, neprijímame pacientov **na hospitalizáciu, lebo nevieme, čo bude pozajtra. Jeden anestéziológ to nemôže zvládnuť sám,“ uviedol zástupca riaditeľa.

„Každého pacienta ošetríme, zastabilizujeme, ale pokiaľ by si jeho stav vyžadoval hospitalizáciu, prevezieme ho do ružomberskej Ústrednej vojenskej nemocnice," dodal Rusnák s tým, že výpovede medzičasom stiahlo 30 lekárov, avšak 24 na nich naďalej trvá.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM