Ivana Milanová Kultúra

Paulínka Dittrychová získala na národnej súťažnej prehliadke cenu za najlepší ženský herecký výkon

Ružomberský divadelný súbor FIREBALL žal na 49. PALÁRIKOVEJ RAKOVEJ - národnej prehliadke ochotníckych divadelných súborov úspechy, hlavne s inscenáciou BAHNO.

Ilustračný obrázok k článku Paulínka Dittrychová získala na národnej súťažnej prehliadke cenu za najlepší ženský herecký výkon
Zdroj: Dnes24.sk

Mladý divadelný súbor Fireball – ZUŠ Ľ.Fullu z Ružomberka sa do súťaže prihlásil po prvý krát s autorským predstavením BAHNO a neskrýval nadšenie, keď v silnej konkurencii bol vybratý na národnú súťažnú prehliadku z veľkého množstva prihlásených inscenácií. Radosť hercov a režisérky bola o to väčšia , keď vyhlasovali výsledky súťaže.

Diplom, striebornú medailu Jána Palárika a finančnú cenu Mesta Čadca za najlepší ženský herecký výkon získala PAULÍNA DITTRYCHOVÁ za stvárnenie postavy Violy v inscenácii Anny Mišurovej a kolektívu BAHNO.

Už neuveriteľných štyridsaťdeväť rokov sa na Kysuciach pravidelne stretávajú ochotnícki divadelníci a milovníci divadelného umenia zo Slovenska, aby si pozreli svoje najnovšie divadelné inscenácie, porovnali si výsledky svojej činnosti, porozprávali sa, poradili sa i oslávili vzácne chvíle, kedy môžu precítiť jedinečnosť okamihov, ktoré poskytuje javisko. Je to práve Palárikova Raková – národná súťažná prehliadka ochotníckych divadelných súborov s inscenáciami pôvodnej slovenskej dramatickej tvorby, ktorá prináša túto jedinečnú príležitosť. Tento divadelný festival je úzko spätý s osobnosťou významného národného dejateľa, dramatika, katolíckeho kňaza, novinára a politika, kysuckého rodáka Jána Palárika, ktorý významnou mierou prispel do vienka slovenskej dramatickej tvorby.

Do tohtoročnej súťažnej prehliadky porota vybrala z 24 prihlásených inscenácií z celého Slovenska spolu 6 súborov. Súťažné predstavenia pozorne sledovala a hodnotila odborná porota na čele s predsedom Róbertom Mankoveckým (dramaturg, SKD Martin)

49. ročník Palárikovej Rakovej bol usporiadaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR, Fondu na podporu umenia a Žilinského samosprávneho kraja a konal sa v dňoch 25. apríla – 1. mája 2016 v Dome kultúry v Čadci.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…ajaca-237264

http://ruzomberok.dnes24.sk/…cnici-237245

http://ruzomberok.dnes24.sk/…vnicu-237323

BAHNO
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM