Šport

Pecko po prehre s Trenčínom povedal: „ Tento zápas nám ukázal, kde sú niektorí hráči.“

Včerajší zápas na domácom trávniku nevyšiel. MFK Ružomberok bol vyradený AS Trenčínom 0:1. Kto dal jediný gól stretnutia a čo na to hovoria tréneri?

Ilustračný obrázok k článku Pecko po prehre s Trenčínom povedal: „ Tento zápas nám ukázal, kde sú niektorí hráči.“
Zdroj: TASR

Trenčín po domácom víťazstve 5:1 nad MFK Ružomberok uspel aj na našom ihrisku, kde včera triumfoval 1:0. Postúpil tak do finále Slovenského pohára 2015/2016 – Slovnaft Cupu, kde bude obhajovať zisk trofeje z vlaňajška proti Slovanu Bratislava .

MFK Ružomberok – AS Trenčín 0:1 (0:0)

Gól: 77. Guba. Rozhodoval: Chmura, 1119 divákov

Zostavy a striedania:

Ružomberok: Hajdúch – L. Lupták, J. Maslo, Rosa, Dagbašjan – Ondrek (67. Lačný), M. Nagy (46. Kružliak)– Kotora, Gerát, Zošák (46. Faško) – Lovás
Trenčín: Chovan – Šulek, Skovajsa, Lawrence, Madu – Holúbek (46. Opatovský) – Rabiu (76. Jančo), Bero – Schet, Guba, Kalu (64. Bala)

Oba tímy začali voľnejšie, až postupne sa rozbiehali. Do prvej šance sa dostali domáci už v 4. minúte, ale Kotora zblízka minul bránu. V 19. minúte na druhej strane prvou vážnou strelou medzi žrde pozornosť Hajdúcha vyskúšal Guba. V 29. minúte Kalu zo sľubnej palebnej pozície spoza šestnástky mieril iba do Hajdúchovho „koša“. Vzápätí Gubov krížny strelecký pokus išiel tesne vedľa. V 33. minúte to bol opäť Guba, ktorý sa dostal až pred brankára MFK, ktorý mu včasným vybehnutím prekazil radosť. V 39. minúte mohol zase skóre otvoriť Ružomberok, Geráta v tutovke však vychytal Chovan. Tesne pred odchodom na prestávku Gubov strelecký pokus zastavila pravá žrď brány MFK.
Na začiatku druhého polčasu spanikáril trenčiansky brankár Chovan, Gerát sa len chytal za hlavu, že to nevyužil. V 53. minúte Faško priamy kop posadil na Rosovu hlavu, lopta sa však nezmestila medzi žrde. V 77. minúte sa najagilnejší Trenčan Guba dočkal aj gólu, keď po krásnej kolmici obišiel aj Hajdúcha – 0:1. V 79. minúte mal Bala na hlave druhý gól AS. V 88. minúte mohol vyrovnať Lačný, ale stroskotal na Chovanovi.

Hlasy trénerov

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: „Po výsledku v Trenčíne sme chceli dať šancu aj iným hráčom a uhrať dobrý výsledok pre pohodu v mužstve. Niektoré veci sa nám podarili, ten výsledok nie. Aj keď mali sme šance. Mohli sme sa dostať do vedenia, mohli sme vyrovnať. Taký je futbal. Tento zápas nám ukázal, kde sú niektorí hráči. Musíme pracovať, aby sme sa dostali tam, kde je Trenčín. Momentálne musíme športovo uznať, že sú trošku niekde inde ako my. Našou robotou sa im však približujeme.“

Martin Ševela, tréner Trenčína: „Vysloviť môžem len spokojnosť s víťazstvom a s postupom do finále. Náš výkon mi pripadal profesorský. Nedá sa len tak z hlavy vymazať, že máte nahrané v úvodzovkách prvý zápas 5:1 a idete do druhého. Chceli sme streliť gól, ale už skôr. Mal tam šance hlavne Guba, ktorý bol veľmi aktívny, zápas si užíval. Z tímového pohľadu to nebolo to, čo som si predstavoval. Pre hráča je lepšie, keď prvý zápas skončí 1:0 alebo 2:0, hlava vtedy pracuje inak, ako keď zvíťazíte vyšším rozdielom a potom príde v určitých momentoch k strate koncentrácie.“

Finále Slovnaft Cupu sa uskutoční v piatok 29. apríla na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

Pecko po prehre s Trenčínom povedal: „ Tento zápas nám ukázal, kde sú niektorí h
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM