Rôzne

Pedagogická fakulta KU urobila najväčší skok hore: Na Slovensku je treťou najlepšou

Akademická rankingová a ratingová agentúra (ARRA) predstavila aktuálne hodnotenie fakúlt vysokých škôl. Pedagogická fakulta KU v Ružomberku dosiahla v tomto komplexnom hodnotení celkové 3. miesto.

Ilustračný obrázok k článku Pedagogická fakulta KU urobila najväčší skok hore: Na Slovensku je treťou najlepšou
Zdroj: Dnes24.sk

V ukazovateľoch „hodnotenie vzdelávania“ a „atraktivita štúdia“ dosiahla fakulta dokonca najvyššie bodové hodnotenie a spomedzi všetkých pedagogických fakúlt na Slovensku skončila na 1. mieste, čo je historicky najväčší úspech Pedagogickej fakulty KU v Ružomberku (podrobná tabuľka jednotlivých ukazovateľov je vo fotogalérii). „Ak sme za jeden rok dokázali zlepšiť kvalitu plnenia hodnotených kritérií tak významne, že z minuloročného 7. miesta sme sa v rebríčku nezávislého hodnotenia slovenských vysokých škôl vyšplhali až na celkové 3. miesto, pričom v dvoch významných kritériách nám patrí absolútne prvenstvo, môžeme konštatovať, že naša fakulta je v rámci všetkých fakúlt na Slovensku skokanom roka,“ uviedol dekan PF KU Tomáš Jablonský.

Hodnotenie ARRA tiež ukázalo, že Pedagogická fakulta KU má jeden z najnižších podielov nezamestnaných absolventov na všetkých absolventoch, len 3,2%. Rovnako má zo všetkých pedagogických fakúlt na Slovensku najvyšší podiel profesorov a docentov zo všetkých učiteľov, a teda najnižší počet študentov na jedného profesora alebo docenta.

Ranking fakúlt vysokých škôl bol vytvorený na základe porovnania kvalitatívnych a kvantitatívnych ukazovateľov vzdelávania a výskumu. V poradí už jedenáste hodnotenie sa opiera o verejne dostupné a overiteľné údaje o vzdelávaní a výskume jednotlivých fakúlt.

Postavenie jednotlivých fakúlt KU v rebríčkoch ARRA nájdete TU

Zdroj: Jakub Krška, oddelenie pre styk s verejnosťou PF KU

Pedagogická fakulta KU - hodnotenie 2015
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM