Jozef Milan Iné športy

Peter Krška (11) najúspešnejší slovenský atlét vo Varšave

Deviaty krát v histórii sa výprava mladých slovenských atlétov (ročníky 2000, 2001 a 2002) zúčastnila na medzinárodných detských atletických hrách. Najúspešnejším účastníkom výpravy bol Peter Krška z Ružomberka, ktorý v behu na 300 m finišoval druhý a získal bronz v behu na 60 metrov.

Ilustračný obrázok k článku Peter Krška (11) najúspešnejší slovenský atlét vo Varšave
Zdroj: Dnes24.sk

Tridsaťtričlenný výber najlepšie tabuľkovo postavených dievčat a chlapcov zo Slovenska si zmeral svoje sily s výbermi Poľska, Česka, Estónska, Litvy, Lotyšska, Ukrajiny a Maďarska. Preteky prebehli na miestnom štadióne, ktorého zaujímavosťou bola 10 prúdová tartanová rovinka. Najúspešnejších pretekárov dekorovali slovenský veľvyslanec v Poľsku Karol Smetana, konzul Lukáš Kajan a tiež jeden z najrýchlejších poľských šprintérov v minulosti Marian Woronin.

Spokojné Slovensko

Náš tím získal prekvapivo vysoký počet pódiových umiestnení, dovedna deväť medailí. Žiaľ, ani jedna z nich nemala zlatý lesk, čo prispelo výrazne k tomu, že Slovensko sa v konečnom dôsledku umiestnilo až na šiestej priečke. Pozitívny dojem z vystúpenia našej výpravy umocnil fakt, že mnoho atlétov a atlétok si vylepšilo vlastné osobné maximá. Okrem toho získali svoje prvé medzinárodné skúsenosti a nadviazali priateľstvá s ostatnými atlétmi , s ktorými budú pravdepodobne na podobné výjazdy chodiť aj v ďalších sezónach.

Kompletné výsledky nájdete na www.czwartki.pl

zdroj: www.atletikasvk.sk; Milan Laurenčík, Jakub Valachovič

Peter Krška (11) najúspešnejší slovenský atlét vo Varšave
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM