Tomáš Batiz Šport

Petra Vlhová sa stala víťazkou ankety Športovec roka 2019

Lyžiarka Petra Vlhová a vodnoslalomárska hliadka troch kanoistov získali ocenenia najlepší jednotlivec a najlepší kolektív v ankete slovenský Športovec roka 2019.

Ilustračný obrázok k článku Petra Vlhová sa stala víťazkou ankety Športovec roka 2019
Zdroj: TASR

Výsledky tradičnej ankety Klubu športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov (KŠR SSN) vyhlásili vo štvrtok počas slávnosti v činohernej sále novej budovy Slovenského národného divadla v Bratislave.

V ankete, ktorá v bývalom Československu písala svoju tradíciu už od roku 1959 a v rámci samostatnej Slovenskej republiky od roku 1993, premiérovo triumfovala majsterka sveta v obrovskom slalome. Na galavečere sa nezúčastnila, keďže je v dejisku nasledujúceho podujatia Svetového pohára vo francúzskom Val d'Isere, zastupoval ju otec a finančný manažér tímu Igor Vlha.

„Je to pre nás veľká pocta za to, čo sme dosiahli. Konzultovali sme to s Petrou, aj so synom a manželkou Zuzkou, je to pekné. Myslím si, že sme dosiahli strašne veľa, nepočítal som, že budeme na prvom mieste, predsa, sú tu Peter Sagan a Anastasia Kuzminová. Peťa urobila kus roboty a dosiahla pekné výsledky,“ uviedol otec Petry Vlhovej.

Vlhová sa stala po Martine Moravcovej, Elene Kaliskej, Anastasii Kuzminovej a Zuzane Rehák-Štefečekovej piatou ženou, ktorá triumfovala v tradičnej novinárskej ankete v ére samostatnosti. Pred dvoma rokmi bola členkou najúspešnejšieho slovenského kolektívu roka.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM