Petra Janigová Futbal

Po jeseni má MFK do futbalovej Európy len na skok

Parádna šnúra futbalistov Ružomberka bez prehry priniesla svoje ovocie. Vďaka ôsmim zápasom v rade, z ktorých si vždy odniesli aspoň bod, prezimuje Ruža na šiestom mieste, keď na prvú Žilinu stráca iba päť bodov.

Za výbornou druhou časťou jesene stojí najmä jedno meno – Aleš Křeček. Po deviatich kolách nahradil iba 39 – ročný tréner z Čiech na lavičke Ladislava Jurkemika a víťazstvá na seba nenechali dlho čakať. Křečkovi vyšla hneď jeho premiéra, na horúcej pôde, v tom čase prvej Trnavy, prišlo šokujúce dvojgólové víťazstvo. A to bol iba začiatok. Ambiciózny tréner naordinoval ofenzívnu taktiku a s množstvom presných zásahov, pribúdali aj body do tabuľky. Dlhé dva mesiace si Ružomberčania nevedeli spomenúť ako chutí prehra, do corgoňligovej reality ich vrátil až posledný zápas s bratislavským Slovanom. Z úspešného obdobia ale celý tábor doteraz mrzí iba nešťastná remíza s Prešovom, keď MFK prišiel o isté dva body v samom závere.

Napriek všetkému sa ale jesenná časť vydarila a po zimnej prestávke čaká na Křečkovcov náročná jar. Keďže tabuľka našej najvyššej futbalovej súťaže je v tejto sezóne netradične nahustená, očakáva sa, že o ligový titul sa medzi sebou pobije až šestica tímov. Ružomberok sa zatiaľ pozerá iba na svoj predsezónny cieľ, ktorým je umiestnenie zaručujúce účasť v európskej lige UEFA. Ani vyšším priečkam sa však nikto nebráni, rozhodujúce bude ako futbalistom spod Čebraťa vyjde vstup do jari, kde Ružu preverí trojica: Senica, Žilina a Trnava.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM