Tomáš Batiz Správy

Podujatia v Ružomberku dostali zelenú: Na čo si treba dať pozor?

Mesto Ružomberok zrušilo zákaz organizovania kultúrno-spoločenských podujatí na svojom území. Rozhodnutie platí od stredy 10. júna. Informoval o tom hovorca ružomberského primátora Viktor Mydlo.

Ilustračný obrázok k článku Podujatia v Ružomberku dostali zelenú: Na čo si treba dať pozor?
Zdroj: TASR

O zákaze organizovania kultúrno-spoločenských podujatí rozhodlo vedenie mesta v marci tohto roka ako o jednom z preventívnych opatrení na zamedzenie šírenia nového koronavírusu.

„Vzhľadom na dobrú prognózu ďalšieho šírenia ochorenia máme za to, že zákaz organizovania kultúrno-spoločenských podujatí už nie je ďalej adekvátny,“ povedal primátor Igor Čombor. V meste sa tak podľa neho po takmer troch mesiacoch opäť začne kultúrny život.

„V tejto chvíli je pre každého organizátora kultúrnych podujatí dôležité riadiť sa predovšetkým pokynmi Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) Slovenskej republiky,“ dodal primátor a požiadal každého organizátora aj diváka, aby striktne dodržiavali opatrenia.

Podľa aktuálnych nariadení ÚVZ sa kultúrneho podujatia môže od 10. júna zúčastniť maximálne 500 osôb. Od 1. júla až do konca roka je na podujatiach povolený maximálny počet tisíc divákov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Ružomberka a okolia.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM