Jozef Milan Kultúra

Poldruha stovky folkloristov a bursovníkov v uliciach mesta!

Mesto Ružomberok a Folklórny súbor Liptov boli už po druhýkrát hlavnými organizátormi Fašiangového sprievodu mestom. V utorok poobede ste v centre nemohli nestretnúť niekoho z fašiangujúcich, ktorí ponúkali pravé domáce krapne (rozdalo sa ich 700 ks), vynikajúcu náladu, smiech a muziku.

Ilustračný obrázok k článku Poldruha stovky folkloristov a bursovníkov v uliciach mesta!
Foto: Jozef Milan

Sprievod v tomto roku tvorili folklórne súbory Liptov, Likava a Lúčan, bursovníci z Komjatnej, Štiavničky a Ludrovej, ako aj členovia divadelného súboru Máj z Černovej. V centre mesta a pred kinom vyhrávala hudobná a spevácka časť FS Salatín.

Gabriela Demčáková, organizátor za mesto: „Snažíme sa predovšetkým udržiavať tradície. Už po druhý rok v spolupráci s FS Liptov sme oslovili aj obce a podarilo sa nám dať dohromady 160 ľudí do sprievodu. Pôvodne mali prísť aj Liskovci, niečo im ale nevyšlo. Každopádne je to oveľa viac ako minulý rok. Som veľmi rada, že šéfovia účinkujúcich obetovali svoj čas a stretli sme sa aj po dve nedele na príprave podujatia.“

Usporiadateľka je rada, že do sprievodu sa zapojili aj občania mesta. „Snáď sa dočkáme aj toho, že sa viacerí Ružomberčania oblečú do masiek. Dnes bola iba jedna. Hádam sa tak akosi ostýchame,“ dodala organizátorka. Spolu s Igorom Littvom, šéfom FS Liptov verí, že o pár rokov skočí sprievod vo Veľkej dvorane, kde bude zábava pokračovať až do polnoci, kedy sa uskutoční pochovanie basy presne tak, ako to má byť. Už teraz spolu pozývajú na budúcoročný tretí ročník Fašiangového sprievodu mestom Ružomberok.

foto: Gabriela Demčáková

Fašiangový sprievod centrom mesta 2013
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM