Policajti o AKTUÁLNEJ SITUÁCII na cestách v okolí Žiliny: Na toto sa pripravte vopred!

Pribúdajúce centimetre snehu v okolí nášho mesta spôsobujú problémy v doprave. Polícia neustále situáciu na cestách monitoruje.

Ilustračný obrázok k článku Policajti o AKTUÁLNEJ SITUÁCII na cestách v okolí Žiliny: Na toto sa pripravte vopred!
Zdroj: TASR

Polícia v súvislosti so zhoršenými poveternostnými podmienkami situáciu na cestách v Žilinskom kraji, najmä na hlavných cestných ťahoch, neustále, s maximálnym nasadením síl a prostriedkov, monitoruje a operatívne prijíma opatrenia za účelom bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

„Žiadame vodičov, aby pokiaľ to nie je nevyhnutné, sa na cestu nevydávali. Pokiaľ sa na cestu vyberiete, jazdite opatrne, buďte trpezlivý a pribaľte si do auta aj tekutiny a najmä majte v nádrži dostatok paliva. Polícia preto odporúča vodičom sledovať aktuálnu predpoveď počasia a nepodceňovať výstrahy,“ uviedol Moravčík.

Dopnil, že treba počítať so zhustenou premávkou, či zdržaním. „Ak je niekto viazaný časom, treba vyraziť na cestu skôr. Ideálnym spoločníkom na cestách v týchto dňoch je trpezlivosť a ohľaduplnosť voči ostatným účastníkom cestnej premávky,“ zdôraznil policajný hovorca.
V súčasnej dobe žilinskí policajti evidujú už viaceré dopravné kolízie. Z uvedeného dôvodu žiadajú vodičov, aby pri jazde zvýšili pozornosť, znížili rýchlosť jazdy a prispôsobili ju stavu a povahe vozovky. „Taktiež je potrebné dodržiavať väčšie vzdialenosti medzi vozidlami a dôsledne rešpektovať pokyny policajtov, ktorí riadia a usmerňujú cestnú premávku. Hlavné cestné ťahy a horské prechody sú v Žilinskom kraji zatiaľ prejazdné s obmedzením. Na Makove evidujeme problémy s prejazdom kamiónov,“ uzavrel Radko Moravčík.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
FOTO: Žilinskí policajti monitorujú stav ciest v kraji
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM