Jozef Milan Samospráva

Poslanci rokovali do noci: Dva horúce zemiaky si odložili

Stredajšie rokovanie ružomberského poslaneckého zboru bolo vyčerpávajúco dlhé. Napriek tomu sa poslanci neboli schopní zjednotiť na upravenom pláne investičných akcií na tento rok. Dohodli sa na mimoriadnom rokovaní 5.marca. Aj problém koncesnej zmluvy na zimný štadión odložili - na koniec apríla.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci rokovali do noci: Dva horúce zemiaky si odložili
Foto: Jozef Milan

Úprava plánu investičnej výstavby na rok 2014

Andrej Hlinka musí počkať

V príspevku http://ruzomberok.dnes24.sk/…kolie-169737 sme vás informovali o pôvodnom návrhu na úpravu už schválených investičných akcií na rok 2014 a doplnení nových. Materiál, ktorý bol prezentovaný na Mestskej rade 5.marca bol odmietnutý. Úprava Mariánskeho námestia pod Mauzóleom Andreja Hlinku narazila na problém, že predmetný pozemok je aj v súkromnom vlastníctve a majiteľ ho bol ochotný len prenajať na 15 rokov.

Predkladateľ celého materiálu viceprimátor Zuberec predložil na mimoriadnu radu 12.marca podstatne širší zoznam investičných akcií, ktorý sa dostal aj do včerajšieho pléna. Tam ho ale nielen poslanci mestských častí Černová a Rybárpole, ale aj iní odmietali s tým, že s nimi nebol vôbec konzultovaný a navrhovali vlastné doplnky. Po hodinovej bezvýslednej diskusii, obednej prestávke a neoficiálnom rokovaní bolo odhlasované mimoriadne rokovanie zastupiteľstva na 5.3.2014 o 13:00.

Koncesná zmluva Zimný štadión – ďalšie extra rokovanie MsZ

O nekonečnom spore ohľadom výberu správcu Zimného štadióna a podpísaní koncesnej zmluvy so subjektom, ktorý sa nezúčastnil výberového konania, sme vás informovali v článkoch: http://ruzomberok.dnes24.sk/…raska-164261 http://ruzomberok.dnes24.sk/…znova-164430

Včerajšie rokovanie neprinieslo v zásade nič nové, až na to, že aj obhajcovia terajšieho stavu pripustili záver, že podpísaná koncesná zmluva nie je v poriadku. Výsledkom je zvolanie mimoriadneho zasadnutia MsZ na konci apríla. Je to zároveň hraničný termín, kedy môže byť so súčasným prevádzkovateľom zrušený právne neudržateľný vzťah.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM