Jozef Milan Samospráva

Poslanci rokovali: Parkovanie v meste bude spoplatnené aj naďalej len v dvoch zónach

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Ružomberku na svojom stredajšom rokovaní okrem iného schválili VZN o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území mesta. Schválenie koncepcie parkovacieho systému v meste ostáva ako výzva s nedefinovaným termínom.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci rokovali: Parkovanie v meste bude spoplatnené aj naďalej len v dvoch zónach
Foto: Jozef Milan

V novembri 2012 zastupiteľstvo neschválilo bývalým vedením pripravenú koncepciu parkovacieho systému, na základe ktorej sa malo spoplatniť parkovanie vo vybraných centrálnych častiach mesta podobne, ako je to vo väčšine miest na Slovensku. Koncepcia mala zaviesť do parkovania systém a priniesť peniaze do mestskej kasy práve na budovanie nových parkovacích miest, resp.domov, ktorých má Ružomberok žalostne málo. Viac v príspevku

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Ružomberok č. 5/2015 o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území mesta Ružomberok, ktoré poslanci v stredu schválili, je len potvrdením súčasného stavu. Z jeho obsahu vyberáme:

Spoplatnené zóny

  • Zóna číslo 1: Parkovisko, nachádzajúce sa na miestnej komunikácii na ulici Antona Bernoláka, so šikmým státím medzi jazdnými pruhmi, v úseku od križovatky s ulicou Dončova po križovatku s ulicou Štefana Nahálku.
  • Zóna číslo 2: Parkovisko, nachádzajúce sa na miestnej komunikácii na ulici Mlynská, s pozdĺžnym státím vedľa vozovky, v úseku od križovatky s ulica Plavisko po križovatku s ulicou Panská.

Doba spoplatnenia

  • pondelok – piatok v dobe od 08.00 hod do 17.00 hod
  • sobota od 08.00 hod do 12.00 hod

Výška úhrady za dočasné parkovanie

  • v zóne číslo1 – vo výške 50 centov za každú aj začatú polhodinu
  • v zóne číslo 2 – vo výške 50 centov za každú aj začatú hodinu parkovania

Zdroj: ruzomberok.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM