Jozef Milan Krimi

Postarší exihibicionista v akcii (správy MsP)

Zlodej , ktorý svoj lup vypije priamo v predajni, rozhnevané susedky a na Ružomberok výnimočné konanie staršieho pána v podniku - aj taký bol uplynulý týždeň pre mestských policajtov v Ružomberku.

V piatok sedemnásteho februára pár minút po osemnástej zasahovali mestskí policajti v podniku FABA na ul. Š. Moyzesa. Tu mal šesťdesiatročný muž z Ružomberka obťažovať zákazníkov. Najprv sa dostal do verbálnej a neskôr aj do fyzickej potyčky s 34 ročnou ženou. Pod vplyvom alkoholu sa vraj nehanbil pred ženou vybrať z nohavíc svoju „mužskú pýchu“ a ukázať jej ju samozrejme aj s patričným komentárom. Policajti v podniku upokojili situáciu a po spísaní svedkov vykázali exhibicionistu z podniku. Prípadom sa zaoberá poverený príslušník, ktorý po objasnení konfliktu odstúpi vec na príslušný orgán.

V sobotu osemnásteho februára prijal operačný príslušník oznámenie, že v OD Kaufland chytili zlodeja. Štyridsaťpäť ročný Ružomberčan zobral fľašu alkoholu, skryl sa medzi regále. Tu fľašu otvoril, vypil a potom ju vložil pod regál. Keď chcel bez zaplatenia z obchodného domu odísť zastavila ho pracovníčka SBS, ktorá celé mužovo konanie videla a privolala hliadku mestskej polície. V evidencii priestupkov bolo zistené, že muž bol za obdobný skutok postihnutý len pred desiatimi dňami, preto išlo o pokračovací trestný čin. Vecou sa ďalej zaoberá štátna polícia.

V tom istom nákupnom centre zasahovali mestskí policajti aj o deň neskôr, keď boli privolaní ku krádeži liehového bylinného roztoku Alpa. Štyridsaťjeden ročný„gurmán“ z Ružomberka však nekradol po prvý raz, vo februári bol už raz pri tejto činnosti prichytený. Pre podozrenie z trestného činu krádeže si zlodeja prevzala štátna polícia. Aj do tretice riešila mestská polícia krádež, tentoraz to bolo v potravinách COOP Jednota. Tu skúšal šťastie tridsaťjeden ročný muž z Banskej Bystrice. Jeho podivné správanie si všimla predavačka, preto zastavila okoloidúcu hliadku mestskej polície. Banskobystričan mal v bunde väčší „nákup“, ale v poslednej chvíli si to rozmyslel, väčšinu vyložil medzi regálmi. Prešiel za pokladňu bez zaplatenia a tu boli u neho nájdené žuvačky a tyčinka. Ku krádeži sa priznal, za priestupok proti majetku mu bola uložená bloková pokuta.

Susedov si nevyberáme, majú však veľkú moc. Na jednej strane môžu nám spríjemniť bývanie, alebo aj naopak, urobiť zo života peklo. Druhý prípad riešili mestskí policajti dvadsiateho februára na ul. K. Sidora, kde si veľa vzájomných sympatií neprejavovali dve susedy, práve naopak. Ide o dlhodobejšie spory, ktoré zvyčajne končia vulgárnym osočovaním. Ani prítomnosť hliadky nebránila jednej zo žien správať sa neprístojne a urážať oznamovateľku. K jej agresívnemu správaniu jej pomáhalo množstvo požitého alkoholu. Obidve ženy budú predvolané na útvar mestskej polície a po vypočutí bude priestupok proti občianskemu spolunažívaniu odstúpený na Obvodný úrad.

Zdroj: MsP Ružomberok, Roman Jankovič, odd.prevencie kriminality

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM