Rôzne Správy

Poštu si vybavte do konca týždňa. Ktoré pobočky budú počas sviatkov otvorené?

Predsviatočné obdobie prináša zvýšený záujem o poštové služby. Pošta vo vianočnom a novoročnom období otvorí vybrané pobočky pre verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Poštu si vybavte do konca týždňa. Ktoré pobočky budú počas sviatkov otvorené?
Zdroj: TASR

Slovenská pošta prijme denne v priemere približne jeden milión listových a balíkových zásielok a v predvianočnom období je to takmer 1 100 000 zási­elok denne.

Podiel na tom má aj nákup tovarov prostredníctvom internetu, posielanie darčekov prostredníctvom pošty, ale aj stále pretrvávajúca tradícia Slovákov zasielania vianočných pozdravov.

Posledným dňom pred Vianocami, kedy pošta bude doručovať zásielky, je piatok 23. decembra.

„Ak by zákazník chcel poslať pohľadnicu tesne pred Vianocami, je potrebné, aby využil 1. triedu. Najneskôr by však mal podať zásielku 22. decembra, aby ju pošta stihla doručiť ešte pred vianočnými sviatkami,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Posielajte načas

V prípade, že klient pošle pohľadnicu klasicky, ako zásielku 2. triedy, v rámci Slovenska príde k adresátovi druhý pracovný deň po dni podania. V tomto prípade by ju mal poslať najneskôr 21. decembra.

V prípade posielania pohľadníc do zahraničia je potrebné počítať s dlhšou lehotou a pohľadnicu poslať v predstihu. „Pri posielaní pohľadníc do krajín EÚ, pohľadnica bude adresátovi doručená spravidla do siedmich pracovných dní. Ak si však zákazník zvolí 1. triedu, pohľadnica môže byť doručená už do piatich dní,“ dodala. Predpokladaný čas doručenia do konkrétneho štátu je možné zistiť na internetovej stránke Slovenskej pošty.

Expres zásielky

Aj v prípade balíkov odporúča pošta klientom, aby si posielanie zásielok nenechávali na poslednú chvíľu. „Pri posielaní tovaru odporúčame vo vianočnom období využiť expres zásielky Slovenskej pošty s garantovanou lehotou prepravy – dodanie nasledujúci pracovný deň po dni podania. Aby bola expres zásielka dodaná do Vianoc, mal by ju zákazník podať najneskôr do 22. decembra.“ uviedla Dorčáková. Ak zákazník pošle tovar balíkom, mal by ho poslať najneskôr 21. decembra.

Pri posielaní balíkov do zahraničia sa lehoty doručenia rôznia v závislosti od štátu určenia. Bližšie informácie o konkrétnych krajinách, lehotách či podmienky prepravy, nájdu zákazníci na webovej stránke posta.sk.

Zdroj: Slovenská pošta
Slovenská pošta
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM