Alexandra Kolínská Rôzne

Požiar v Jasnej v číslach: Hektolitre vody, desiatky hasičov v akcii, niečo sa ale spočítať nedá...

Dramatické dni, počas ktorých sa snažili dostať požiar hotela v Demänovskej doline pod kontrolu, majú hasiči za sebou. Na mieste zasahovali aj pomocné sily z neďalekých miest, množstvo techniky, ale aj vody. Tu je sumár požiaru v číslach.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v Jasnej v číslach: Hektolitre vody, desiatky hasičov v akcii, niečo sa ale spočítať nedá...
Zdroj: TASR

Podľa vyjadrenia hasičov, pri hasení požiaru sa spotrebovalo vyše milióna litrov vody. „Pri požiari zasahovalo celkovo 137 profesionálnych hasičov z Liptovského Mikuláša, Liptovského Hrádku, Ružomberku, Dolného Kubína, Tvrdošína, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a z Popradu (hasiči sa samozrejme museli aj prestriedať, max. ich bolo na požiarisku 65),“ uviedla krajská hovorkyňa hasičov Miroslava Ondrihová

„Pri požiari bolo nasadených vyše 20 ks hasičskej techniky – používali sa najmä cisterny a výšková technika, ale aj špeciálne vozíky na odťahovanie áut,“ povedala.

Smútok a žiaľ pozostalých sa ale nedá vyjadriť v číslach. Člen dozornej rady spoločnosti Hotely mládeže Slovakia (HMS) Michal Feik považuje informáciu o požiari hotela JUNIOR v Demänovskej doline za jednu z najsmutnejších správ svojho života. Ľútosť nad nešťastnou udalosťou vyjadril aj na sociálnej sieti. Viac sa dočítate TU.

„Príčinu a okolnosti vzniku požiaru zisťuje expertízna skupina zložená z príslušníkov Požiarnotechnického a expertízneho ústavu MV SR v Bratislave, Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline a Okresného riaditeľstva HaZZ v Liptovskom Mikuláši,“ doplnila Ondrichová na záver.

Z objektu hasiči evakuovali vyše 130 osôb, dve pomocou výškovej techniky. „Viacero osôb sa nadýchalo splodín horenia, preto záchranári previezli do nemocnice v Liptovskom Mikuláši šesť ľudí, osemmesačné dieťa, štyroch mužov vo veku 31, 47, 53 a 54 rokov a jednu 44-ročnú ženu. Okrem toho museli dvoch ľudí ošetriť na mieste,“ uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. Obeťou požiaru sa stal 64-ročný muž z okresu Žilina Viac sa dočítate TU.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM