Jozef Milan Rôzne

Poznáme výsledky testovania deviatakov: Pozrite, ktorá z ružomberských škôl dopadla najlepšie

Školský rok sa skončil a žiaci už prázdninujú. Deviatakov čakal aj tento rok test, v ktorom si zmerali svoje vedomosti s rovesníkmi z celého Slovenska. Pozrite sa, ako dopadli tí ružomberskí.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme výsledky testovania deviatakov: Pozrite, ktorá z ružomberských škôl dopadla najlepšie
Foto: Jozef Milan

Na deviatakov čakala v ich poslednom roku na základnej neľahká úloha v podobe celonárodného testovania. Výsledky testu ukazujú, ako zvládajú slovenský jazyk a literatúru a matematiku v porovnaní so žiakmi škôl z celého Slovenska.

Slovenský jazyk

V Testovaní 9 v Slovenskom jazyku a literatúre, ktorý v tomto roku písalo 38 227 žiakov boli najúspešnejší žiaci Spojenej školy vojenskej v Košiciach. Tu bol testovaný len jeden žiak, ktorý dosiahol úspešnosť 91,67%. Na druhom mieste sa umiestnila Cirkevná ZŠ sv. Petra a Pavla zo Stropkova, kde deviataci dosiahli úspešnosť 90,58%.

V Ružomberku sa v slovenskom jazyku a literatúre najviac darilo deviatakom zo Základnej školy Černová s úspešnosťou 64,8% (počet testovaných 11). Hneď za ňou nasleduje ZŠ Klačno s 63,1% (59) úspešnosťou a na tretej priečke sa umiestnila ZŠ Bystrická cesta s rovnými 63,0% (72). Ďalšie poradie: ZŠ Sládkovičova a ZŠ Zarevúca (obe 62,1%), ZŠ sv.Vincenta (60,2%) a Súkromná ZŠ (57,4%).

Matematika

V matematike sa z celoslovenského prvenstva teší ZŠ Slobodného slov. vysielača v Banskej Bystrici, ktorej študenti dosiahli 90,51%. Tesne za nimi zaostala SZŠ pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním s úspešnosťou rovných 90%.

Najlepšie vedomosti v matematike preukázali v Ružomberku deviataci zo ZŠ Bystrická cesta s úspešnosťou 60,1%. Na druhom mieste sa umiestnila ZŠ Černová s 59,5% a za ňou skončila ZŠ Sládkovičová s 55,2%. Ďalšie poradie: ZŠ Klačno (53%), Súkromná ZŠ (48,3%), ZŠ Zarevúca (46,1%) a ZŠ sv.Vincenta (46%).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM