Rôzne Správy

POZOR na túto kozmetiku na telo a vlasy: Môže spôsobiť alergie

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnou kozmetikou. Dobre si ju prezrite. Môžete ju mať doma aj vy!

Ilustračný obrázok k článku POZOR na túto kozmetiku na telo a vlasy: Môže spôsobiť alergie
4
Galéria
Zdroj: ÚVZ SR

Ide o lotion na telo a ruky a gél na vlasy s obsahom zmesi nepovolených konzervačných látok, ktoré môžu ľuďom spôsobiť alergie.

„Výrobky sa môžu nachádzať aj na Slovensku,“ povedal hlavný hygienik SR Ján Mikas z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ). Produkty nahlásili do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX) kontrolóri vo Fínsku.

Výrobcom lotion na telo a ruky „Olive Oil – Hand and Body Lotion“ je spoločnosť M&M Products zo Spojeného kráľovstva. Produkt má čiarový kód 6 16762 149859.

Výrobca gélov na vlasy s názvom „Spiky Hair Gel – Firm Look“ a „Spiky Hair Gel Extreme Hold“ nie je známy, prípravky však pochádzajú zo Spojených arabských emirátov. Produkty majú čiarový kódy: 5 060071 229606 a 5 060071 225578.

Gél na vlasy a lotion na telo a ruky patria medzi nezmývateľnú kozmetiku. Nájdená zmes konzervačných látok nie je v takýchto výrobkoch povolená. Môže sa používať iba do zmývateľnej kozmetiky.

Úrad verejného zdravotníctva varuje pred nebezpečnou kozmetikou
4
Galéria
Zdroj: ÚVZ SR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM