Ivana Milanová Futbal Šport

Pozrite si zápas Ružomberok – Everton na námestí. Pripravená bude fanzóna aj sprievodný program

Pripravujeme sa na futbalový zápas, doteraz najdôležitejší a najvýznamnejší v histórii tohto športu v Ružomberku. Už zajtra o 20:45 si futbalisti MFK zmerajú sily so slávnym a vysoko favorizovaným anglickým tímom Everton FC, na ktorého pôde Liptáci uhrali veľmi prijateľný výsledok 0:1.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si zápas Ružomberok – Everton na námestí. Pripravená bude fanzóna aj sprievodný program
5
Galéria
Zdroj: Mesto Ružomberok

Vedenie MFK Ružomberok sa rozhodlo, že tento duel odohrajú futbalisti doma, v Ružomberku. Boli totiž možnosti zvoliť za miesto zápasu Žilinu či Trnavu, čo však funkcionári klubu hneď v zárodku odmietli. „Postup do 3. predkola sa podaril futbalistom Ruže s podporou fanúšikov Ružomberka, aj preto je logické a samozrejmé, že odvetný zápas 3. predkola odohráme v Ružomberku. O inej možnosti vôbec nebola reč," zneli unisono vyjadrenia domáceho klubu.

Keďže kapacita štadióna pod Čebraťom je liimitovaná na necelých 5 000 miest, kompetentní zvažovali, ako ponúknuť divákom, ktorí sa nedostanú na zápas, aspoň čiastočnú kompenzáciu. Prišli na riešenie, ktoré určite poteší fanúšikov Ružomberka. Pred mestským úradom na Hlinkovom námestí totiž vznikne fanzóna. Zápas MFK Ružomberok – Everton FC sa bude na veľkom plátne premietať naživo.

„Pripravené budú aj stánky s občerstvením. Už od šiestej večer si budú môcť záujemcovia pred radnicou kúpiť pivo či nealko, k dispozícii bude aj sprievodný program, moderátor či súťaže o suveníry MFK Ružomberok," pridala podrobnosti Simona Jánošová z kancelárie primátora mesta. Bezplatnú fanzónu pre všetkých záujemcov organizuje MFK Ružomberok, v spolupráci s mestom a Mondi SCP.

Zdroj: Mesto Ružomberok

Samotné stretnutie má výkop o 20:45. Diváci na námestí ho budú môcť prostredníctvom veľkého plátna sledovať naživo, a aspoň sčasti tak môžu vytvoriť podobnú atmosféru, aká bude v tom čase priamo na štadióne.

Futbalisti MFK Ružomberok podľahli Evertonu na jeho pôde len najtesnejším rozdielom 0:1. Pre postup do vyraďovacej časti Európskej ligy UEFA musia tohto súpera zdolať napríklad 2:0, 3:1 a podobne. Za stavu 1:0 pre Ružomberok by sa duel predlžoval.

Podporovať domácich hráčov bude známy miestny fanklub Concordia 1906, z Anglicka cestujú do Ružomberka stovky fanúšikov, ktorí by mali úplne zaplniť sektor hostí s kapacitou takmer 500 miest.

(Foto: Rudolf Maškurica)

Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM