Ivana Milanová Kultúra

POZVÁNKA: na Tvorenie zo slaného cesta - kreatívne prežitie voľných dní

Liptovské múzeum v Ružomberku pozýva mamičky a staré mamy so svojimi deťmi a vnúčatami na prázdninové tvorenie zo slaného cesta z cyklu tvorivých dielní pre verejnosť. Najbližšie dve stretnutia budú v piatok 15.7 a v pondelok 18.7. 2016 v obvyklom čase, t.j. od 9.00 do 11.00 hodiny.

Ilustračný obrázok k článku POZVÁNKA: na Tvorenie zo slaného cesta - kreatívne prežitie voľných dní
Zdroj: Dnes24.sk

Na výrobu zaujímavých a pekných suvenírov a obrázkov budeme potrebovať slané cesto (alebo hladkú múku, soľ, vodu, misku a varešku), a pomôcky – nôž, nožnice, podložku a hladkú múku na posypanie podložky, cukrárenské pomôcky (špachtle na modelovanie, formičky a vykrajovačky na pečenie), malý valček, drôtik (3 – 4 ks spisové spinky a na zdobenie akrylové farby (temperové, potravinárske), štetec, zrnká kávy a celého korenia, trblietky a bezfarebný lakový sprej.

Recept: Slané cesto si pripravíme z 2 dielov hladkej múky, 1 dielu vody a 1 dielu soli. Najskôr vo vode roztopíme soľ, pridáme múku a vymiešame tuhé cesto, z ktorého potom budeme modelovať.

Na predchádzajúcom stretnutí v pondelok 11.7. 2016 sme opäť na drevených hrebeňoch tkali zápästky, náramky a opasky. Na pomoc niektorým dámam prišli ai ich vnúčatá.

Nakoľko je čas prázdnin a dovoleniek, veríme že využijete našu ponuku a prídete sa kreatívne zabaviť do Liptovského múzea. Všetci ste srdečne vítaní.

Prečítajte si tiež:

Rozhodnú sa budúce mamičky z Ružomberka porodiť v Mikuláši? Ich pôrodnica je na v službách na špici rebríčka.

BAŽANT KINEMATOGRAF 2016: Aké filmy si pozriete pod holým nebom?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM