Jozef Milan Rôzne

Pre dobrotu na žobrotu - správy MsP

Mestskí policajti v Ružomberku riešili v uplynulom období nevďačného stopára, neúspešný nástup na protialkoholické liečenie a krádež cigariet z novinového stánku, kde bol aktérom aj šestnásťročný mladík.

O tom, že pomoc iným býva často odmenená nevďačnosťou, sa presvedčil aj pár z Ružomberka, ktorý sa vracal v sobotu štvrtého februára z Malina Brda. Pár sa vracal na svojom vozidle z lyžiarskeho strediska a našli na ceste ležať snehom zapadnutého, skrehnutého mladého muža. Keďže teplota vzduchu bola v tento arktický deň hlboko pod bodom mrazu, naložili ho do auta a boli ochotní odviesť mladíka domov. Dvadsaťdva ročný Emil zo sídliska Klačno sa však v aute prebral z alkoholového opojenia a miesto poďakovania začal na svojich záchrancov slovne útočiť. Pri hoteli “AČKO“ im vyskočil z auta. V obave o jeho zdravie zavolali preto mestskú políciu. Muž odmietal ponúkanú pomoc, bol schopný samostatného pohybu, policajti ho nechali odísť domov. Pre mestskú políciu je „vďačný“ stopár známa firma, pretože kvôli alkoholu má v jej evidencii veľa priestupkov.

Vo štvrtok deviateho februára o tretej hodine popoludní bola privolaná hliadka mestskej polície do podniku Afrodita na ul. M. Madačova. V podniku sa nachádzal opitý 29 ročný obyvateľ neďalekej obce Lisková, ktorý bol agresívny k jednému čašníkovi, slovne ho napádal, vyhrážal sa mu aj fyzickým útokom. Muža sa nepodarilo upokojiť, bol čoraz agresívnejší k svojmu okoliu, preto ho hliadka predviedla na útvar mestskej polície za účelom podania vysvetlenia. Na útvare sa odmietol podrobiť dychovej skúške. Pri služobných úkonoch, keď policajt požadoval od muža vysvetlenie, jeho správanie sa náhle zmenilo, pokúsil sa z polície ujsť, začal sa hádzať o stenu, správať sa agresívne aj k policajtom a po záchvate zaspal. Operačný príslušník preto privolal RZS a tiež mužových príbuzných. Privolaný lekár pichol mužovi injekciu na upokojenie. Príbuzní ho potom zobrali domov. Policajti sa od nich dozvedeli, že muž mal ráno nastúpiť na protialkoholické liečenie, ale cestou do nemocnice sa opil. Priestupkom sa ďalej zaoberá poverený príslušník.

Jednu minútu pred polnocou z deviateho na desiateho februára prišiel na pult centrálnej ochrany MsP poplach o narušení novinového stánku na ul. Podhora. Motohliadka bola v tom čase na inom zákroku, preto sa k narušenému objektu presunula pešia hliadka. Ako policajti prichádzali k objektu, videli od stánku odchádzať neznámeho muža. Pri jeho kontrole bolo zrejmé, že sa pokúša niečo pred policajtmi ukryť pod bundu. Nemýlili sa, pod bundou mal kartóny s cigaretami. Založili mu preto putá a pri bližšej obhliadke stánku našli v jeho priestoroch druhého, len 16 – ročného spolupáchateľa. Ten už mal pri sebe takisto pod bundou kartóny s cigaretami. Nakoľko išlo o trestný čin, vec si na mieste prevzali kolegovia zo štátnej polície.

Zdroj: MsP Ružomberok, Roman Jankovič, odd.prevencie kriminality

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM