Jozef Milan Basketbal

Prekvapivé: Basketbalová Ruža má nového trénera

Novým trénerom basketbalistiek MBK Ružomberok sa v utorok stal Juraj Suja, ktorý v uplynulých dvoch sezónach viedol ženy ŠBK Šamorín. Trénerskú taktovku prevzal po Štefanovi Svitekovi, ktorý odchádza do Wisly Krakov. Prinášame vysvetlenie prezidenta klubu Stanislava Bellu.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapivé: Basketbalová Ruža má nového trénera
Foto: Jozef Milan

Juraj Suja podpísal s prezidentom ružomberského klubu Stanislavom Bellom dvojročný kontrakt s ročnou opciou. „Dnešným dňom sa plní jeden z mojich veľkých snov,“ povedal pri podpise mladý tréner: „Pre mňa je veľkou cťou pôsobiť v klube, podľa mňa s najväčšou a najlepšou tradíciou na Slovensku. Ružomberský basketbal má svoj zvuk v Európe.“ Juraj Suja ako hráč pôsobil v BK E.S.O Lučenec, BK Chemosvit Svit a MBK Rieker Komárno, kde aj začal svoju trénerskú dráhu.

Prezident klubu a viceprimátor Stanislav Bella odpovedal na otázky vašej 24-ky:

Tréner Svitek si spolu s vedením MBK stanovil pred rokom koncepciu práce s družstvom nie na jeden rok. Dnes prekvapivo odchádza…

  • Zmluva so Štefanom Svitekom bola postavená na 2 roky plus jeden, koncepčne na konci tretieho roka mal byť titul. Nechýbalo k nemu veľa už aj po roku.Vedeli sme ale, že náš tréner je veľká osobnosť, aj pred rokom mal ponuku z Turecka, dal však prednosť Ružomberku. Jednoducho, teraz dostal veľmi lákavú ponuku z Krakova, čo je bohatý a euroligový klub, ktorý sa chce dostať medzi najlepšiu európsku osmičku až štvorku, a vkladajú túto nádej do Sviteka. Teda, ja to nepovažujem za sklamanie, i keď by som bol rád, keby tu zostal ešte aspoň jeden rok. Je to ale športová realita.

Nový tréner Juraj Suja

  • Zaraz po oznámení starého trénera sme začali hľadať vhodné tipy. Nakoniec nielen mojim top favoritom sa stal Juraj Suja, lebo je mladý a progresívny a vidí u nás veľkú šancu. O jeho kvalitách nepochybujem, svedčí o nich to, čo dokázal v Šamoríne.

zdroj: rk24/ tasr

Basketbalová Ruža má nového trénera
6
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM