Rôzne

Prevádzka Domu smútku v Ružomberku počas rekonštrukcie

Po takmer 40 ročnej existencii prejde Dom smútku v Ružomberku počas nasledujúcich troch mesiacov veľkou rekonštrukciou. Z tohto dôvodu sa od 7. októbra 2013 budú konať pohrebné obrady v Dome smútku v obmedzenom režime.

Ilustračný obrázok k článku Prevádzka Domu smútku v Ružomberku počas rekonštrukcie
Foto: Jozef Milan

Vzhľadom na túto skutočnosť Technické služby Ružomberok, a.s., mesto Ružomberok, správca Domu smútku s predstaviteľmi cirkví v Ružomberku pripravili do nasledujúceho obdobia alternatívne možnosti v situáciách, keď nás niekto opustí.

Zmenené podmienky

Pohrebné obrady sa budú vykonávať od pondelka 7. októbra 2013 v Domoch smútku na Bielom Potoku, Černovej a Hrboltovej. V týchto mestských častiach bude obrad prebiehať štandardne s následným prevozom zosnulého na ružomberský cintorín a s ohľadom na čas potrebný na presun účastníkov pohrebu. Možnosť pohrebných obradov bude aj v Dome smútku v Ružomberku, v obmedzenom režime a improvizovaných podmienkach, ktoré pripravia Technické služby Ružomberok a.s.. V týchto priestoroch bude možná len posledná rozlúčka s najbližšími a potom sa pohrebné obrady spolu s vložením do hrobu uskutočnia pri hrobe. V prípade kremácie sa obrady uskutočnia s ohľadom na túto skutočnosť.

Veríme, že nasledujúce 3 mesiace spoločne so všetkými kompetenciami zvládneme, aby aj v zmenených a náročnejších podmienkach bola posledná rozlúčka so zosnulým dôstojná.Prosíme Vás o pochopenie, zhovievavosť a trpezlivosť.

Náš Dom smútku po dlhých rokoch už skutočne potreboval výraznú rekonštrukciu a sme radi, že sa podarilo vyčleniť finančnú čiastku na túto modernizáciu. Po tejto etape bude nasledovať aj revitalizácia cintorína.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM