Rôzne

Prichádza zima a Klačno musí byť opäť v strehu: Parkovanie bude dva dni v týždni obmedzené!

Mestská polícia Ružomberok pripomína obyvateľom a návštevníkom sídliska Klačno, že s prichádzajúcim zimným obdobím nastupujú v súvislosti s čistením ulíc zmeny v parkovaní. Jednotlivé ulice sú označené zvislým dopravným značením, ktoré je potrebné rešpektovať.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza zima a Klačno musí byť opäť v strehu: Parkovanie bude dva dni v týždni obmedzené!
Foto: Jozef Milan

Obmedzenie sa týka obdobia od 1. decembra 2015 až do 31. marca 2016

  • na ulici Klačno od fitness California smerom na Černovú (na hlavnej ceste) bude čistenie vykonávané v stredu, v čase od 08:00 hod. do 10:00 hod.
  • čistenie samotného sídliska bude prevádzané vo štvrtok, takisto v čase od 08:00 hod. do 10:00 hod. striedavo v párny týždeň jedna strana sídliska, v nepárny týždeň druhá strana.

V prípade sťažností z nerešpektovania dopravného značenia – pokynu vyplývajúceho z dopravnej značky, môže byť na mieste uložená bloková pokuta do výšky až 50 eur.

Mestská polícia pripomína chodcom a cyklistom, ktorí sa pohybujú po okraji vozovky za zníženej viditeľnosti, že musia používať reflexné prvky alebo mať oblečený reflexný bezpečnostný odev. Zákon zníženú viditeľnosť definuje ako viditeľnosť, pri ktorej sa účastníci cestnej premávky dostatočne zreteľne navzájom nevidia, ani keď nevidia predmety na ceste, najmä od súmraku do svitania, za hmly, sneženia, dažďa a v tuneli. V mnohých prípadoch malý reflexný pásik môže zachrániť aj Váš život.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM