Futbal

Príchody nových hráčov do ružomberského klubu: Pomôže to tímu?

Fortunaligový klub Spartak Trnava získal z MFK Ružomberok obrancu Lukáša Greššáka. Výmenou za neho prestúpil do Ružomberka Michal Habánek, ktorý s novým zamestnávateľom podpísal zmluvu na 2,5 roka. Na ročné hosťovanie do MFK navyše putuje Martin Mečiar.

Ilustračný obrázok k článku Príchody nových hráčov do ružomberského klubu: Pomôže to tímu?
Foto: Jozef Milan

Lukáš Greššák prišiel do Ružomberka z Trstenej v roku 2004. Po pôsobení v mládeži a neskôr aj B-mužstve sa od sezóny 2010/11 prepracoval do A-tímu, kde sa stal stabilnou oporou zadných radov. Počas jarnej časti uplynulej sezóny však 25-ročného futbalistu pribrzdilo zranenie. V roku 2012 triumfoval v ankete o Športovca mesta Ružomberok.

Dvadsaťročný Michal Habánek odštartoval svoju futbalovú kariéru v Novom Meste nad Váhom, odkiaľ už v mládežníckom veku odišiel do Trenčína a následne do Spartaka Trnava. Tam najskôr pôsobil v doraste a v roku 2011 debutoval medzi mužmi. Od augusta 2013 do konca januára 2014 hosťoval v Senici. Pravý obranca obliekal aj dres mládežníckych reprezentácií vo všetkých kategóriách.

Martin Mečiar je 21-ročný ľavý obranca, ktorý môže hrať aj na stopérskom poste. V Trnave prešiel mládežníckymi kategóriami a doteraz pravidelne nastupoval v rezerve Spartaka Trnava.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM