Jozef Milan Samospráva

Primátor Ján Pavlík sa stal predsedom združenia Slovenské dedičstvo UNESCO

Zástupcovia slovenských lokalít zapísaných v Zozname svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO vo štvrtok na ružomberskej radnici podpísali zakladateľskú zmluvu združenia Slovenské dedičstvo UNESCO.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Ján Pavlík sa stal predsedom združenia Slovenské dedičstvo UNESCO
Foto: Jozef Milan

Ciele združenia

Slovenské dedičstvo UNESCO má za cieľ podporovať spoluprácu lokalít UNESCO na Slovensku a presadzovať záujmy týchto lokalít ako jednu z priorít propagácie Slovenska. V rámci tejto činnosti chcú členovia združenia organizovať spoločný marketing lokalít UNESCO, podporovať a vytvárať pozitívny imidž Slovenska ako destinácie UNESCO, jednotlivých lokalít a cestovného ruchu v nich. Takisto v nich podporovať kultúrny, spoločenský a podnikateľský život, zúčastňovať sa na cezhraničných projektoch a podobne.

Orgány združenia

Prvé Valné zhromaždenie tohto združenia zvolilo vlastné orgány. Predsedom združenia Slovenské dedičstvo UNESCO sa stal Ján Pavlík, primátor mesta Ružomberok, ktorý bude aj predsedom Správnej rady. Za členov Správnej rady boli zvolení: Nadežda Babiaková (primátorka Banskej Štiavnice) a Miroslav Vilkovský (primátor Levoče). Kontrolórom bude Igor Frič (hlavný kontrolór mesta Ružomberok) a výkonným manažérom združenia Martin Hromada (vedúci Oddelenia regionálneho rozvoja a kultúry MsÚ Ružomberok).

zdroj, foto: Michaela Milá, hovorkyňa mesta

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM