Samospráva

Primátor Ján Pavlík zvažuje pozastaviť výkon prijatého uznesenia o pozemkoch

Ružomberské mestské zastupiteľstvo na mimoriadnom zasadnutí v stredu 19. marca schválilo spätný nákup 10.000 m2 pozemkov v cene do milióna eur aj s projektovou dokumentáciou od investora, ktorý ich kúpil od mesta pred siedmimi rokmi za 370.000 eur so zámerom postaviť tam obchodné centrum.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Ján Pavlík zvažuje pozastaviť výkon prijatého uznesenia o pozemkoch
Foto: Jozef Milan

Úradujúci primátor Ján Pavlík, ktorého poslanci poverili rokovaním s majiteľom, zvažuje pozastaviť výkon prijatého uznesenia z dôvodu nehospodárneho narábania s majetkom mesta. „Vtedajšia predajná a terajšia kúpna cena sú diametrálne odlišné. Som ochotný kúpiť ten pozemok späť, ale za reálnu cenu. Preto vravím, že zvažujem, lebo tieto informácie ešte nemám,“ zdôraznil primátor.

Jeho predchodcu a súčasného mestského poslanca Michala Slašťana predovšetkým mrzí, že sa neuskutočnila plánovaná výstavba obchodného centra. „Vedomý si skutočnej hodnoty pozemku v úzkom centre som podporil to, že mesto si ponechá šancu, aby o urbanizácii tohto priestoru mohlo naďalej rozhodovať,“ vysvetlil. Radnica začala túto záležitosť opätovne riešiť po preniknutí informácií, že sa objavil potenciálny súkromný záujemca o nevyužité pozemky.

„Mesto by sa malo dostať naspäť k týmto pozemkom, lebo ich pokladám za strategické z pohľadu územného rozvoja. Podľa tohto ako ich dokážeme formovať, tak bude vyzerať stred nášho mesta v ďalších desaťročiach. Som rád, že zastupiteľstvo potvrdilo tento vývoj,“ dodal ďalší bývalý primátor a súčasný poslanec Juraj Čech.

pôvodná správa rk24: http://ruzomberok.dnes24.sk/…katel-172429

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM