Krimi

Primátor Ružomberka: Bol to hrozný čin, ktorý nemôže zostať bez následkov

Primátor Ružomberka Ján Pavlík bol zhodou okolností osobne prítomný na nedeľňajšom zápase Slovana s MFK. Prinášame vám jeho vyjadrenie k výbuchu v sektore fanúšikov Ruže na bratislavských Pasienkoch.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Ružomberka: Bol to hrozný čin, ktorý nemôže zostať bez následkov
Foto: Jozef Milan

„Zápas Slovan – Ružomberok som sledoval spoločne s predsedom Dozornej rady MFK Ružomberok Miloslavom Čurillom. V Bratislave sme boli spoločne kvôli rokovaniu o modernizácii ružomberského štadióna, ktorú schválila vláda SR. Bezprostredne po incidente som požiadal prezidenta Slovenského futbalového zväzu Jána Kováčika o dôsledné vyšetrenie udalosti a príkladné potrestanie vinníkov, ako aj vyvodenie zodpovednosti. Bol to hrozný čin, ktorý nemôže zostať bez následkov. Ostro ho odsudzujem a budem pozorne sledovať, ako pokračuje vyšetrovanie.

Po zápase som spoločne s prezidentom MFK Ľubomírom Golisom navštívil zranených Ružomberčanov v Nemocnici na Kramároch v Bratislave a aspoň drobnými darčekmi a vyjadrením ľútosti som sa snažil zmierniť ich bolesť. Ružomberok, ako aj celé civilizované Slovensko, má v tejto otázke jasno, a preto môžem z mojej pozície primátora mesta všetkých ubezpečiť, že postup a vyšetrovanie tejto udalosti budem pozorne sledovať a spolu s kolegami na radnici, Mondi SCP a MFK Ružomberok prijmeme adekvátne kroky na to, aby sa podobná situácia už nikdy viac nezopakovala. Rovnako budeme žiadať exemplárne tresty pre všetkých, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na tomto nezmyselnom útoku.

Na záver pozývam všetkých priaznivcov športu a futbalu zvlášť na ďalší zápas MFK Ružomberok, ktorý odohrajú naši hráči doma už túto sobotu 24. augusta o 17:30 h. Slušní fanúšikovia majú v našom klube vždy otvorené dvere."

zdroj: www.ruzomberok.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM