Správy

Pripravme sa na ešte väčší zápach a hluk: Ružomberské papierne v septembri zastavia výrobu

Ružomberský papierovo-celulózový podnik Mondi SCP sa pripravuje na plánovanú celozávodnú odstávku.

Ilustračný obrázok k článku Pripravme sa na ešte väčší zápach a hluk: Ružomberské papierne v septembri zastavia výrobu
Zdroj: TASR/Branislav Račko

Odstávka sa uskutoční od pondelka 6. septembra do soboty 11. septembra. Počas tohto obdobia bude výroba v závode pozastavená, aby mohli vykonať vopred naplánované údržbárske práce. Informovala o tom komunikačná manažérka spoločnosti Martina Piláriková.

Dôležitá pre bezpečnosť

Celozávodná odstávka je z hľadiska fungovania závodu pre nás veľmi dôležitá. Plánujeme počas nej urobiť práce, ktoré nie je možné zrealizovať počas bežnej prevádzky, a jej cieľom je zabezpečiť efektívnu a bezpečnú výrobu celulózy a papiera počas zvyšku roka,“ vysvetlil technický riaditeľ Vladimír Krajči.

Aj tento rok spoločnosť okrem svojich zamestnancov privíta veľké množstvo externých pracovníkov. Ako zdôraznila Piláriková, vzhľadom na pretrvávajúcu pandémiu neustále dbajú na dodržiavanie aktuálnych nariadení a odporúčaní. Na ich základe sa plánuje samotný priebeh odstávky.

Bezpečnosť je u nás vždy na prvom mieste, preto prijímame také opatrenia, aby sa po odstávke mohol každý domov vrátiť zdravý k svojej rodine,“ zdôraznil riaditeľ bezpečnosti Ľuboslav Palguta.

Zápach a hluk

Počas odstavovania a opätovného uvádzania zariadení späť do prevádzky môže dôjsť k vzniku zápachu a hluku. Spoločnosť sa vopred ospravedlňuje za prípadné nepríjemnosti.

Obyvatelia Ružomberka závislí od centrálneho zásobovania teplom ani tento rok celozávodnú odstávku nepocítia. Spoločnosť dodávky tepla a teplej vody zabezpečí prostredníctvom mobilnej kotolne,“ ubezpečil Krajči.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM