Jozef Milan Futbal

Prvý prípravný zápas ružomberského tímu sa hral na tretiny

V sobotu odohrali hráči MFK Ružomberok prvý prípravný zápas pred jarnou sezónou s prvým tímom druhej najvyššej súťaže FO ŽP Šport Podbrezová. Na umelej tráve v Skalici sa hralo stretnutie, ktoré nebolo rozdelené na polčasy, ale na tretiny po päťdesiatich minútach.

Ilustračný obrázok k článku Prvý prípravný zápas ružomberského tímu sa hral na tretiny
Foto: Jozef Milan

Prečo tretinkový zápas

Na webstránke hostiteľa dôvod netradičného postupu objasnil trénera Ružomberka Ladislav Šimčo. „Pôvodne sme mali s Podbrezovou odohrať dvojzápas. Prišli však isté zdravotné komplikácie, mali sme k dispozícii iba 19 hráčov, pričom ďalší traja sa sťažovali na mierne bolesti kolien, ktoré mali z tohtotýždňovej prípravy na umelej tráve, a tak sme ich museli trochu šetriť. Preto sme sa dohodli s trénerom Podbrezovej Jaroslavom Kentošom na odohraní troch 50-minútových tretín,“ vysvetlil ružomberský kouč s tým, že Mulumbu Mukendiho výrazné bolesti kolien zo zápasu úplne vyradili.

Trávnik bol zamrznutý

„Hoci je ten umelý trávnik kvalitný, vzhľadom na počasie bola tráva úplne zamrznutá a hráči sa po nej iba šmýkali. Preto musím povedať, že tento zápas nám dal niečo jedine po kondičnej stránke. Nacvičené kombinácie alebo iné herné stránky sa nedali realizovať,“ povedal ďalej Ladislav Šimčo.

Káder MFK

„Príprava sa ešte len začala a prestupový termín sa končí až vo februári. Aktuálne tak zareagujeme vtedy, keď zbadáme problém na nejakom poste. Momentálne pracujeme s tým kádrom, ktorý sme mali na jeseň. Na začiatku zimnej prípravy sme ho ešte doplnili piatimi šikovnými odchovancami, ktorí sa ukázali v príprave vo veľmi dobrom svetle, majú talent i perspektívu. Ohľadom nového brankára sa vôbec nič neposunulo a sám si nie som istý, či sa ešte niečo posunie,“ vyjadril obavy tréner.

FO ŽP Šport Podbrezová – MFK Ružomberok 2:0

Góly: 39. Vaščák, 75. Cvejič

MFK Ružomberok – prvá 50-minútovka: Lešňovský – Ondrek, Práznovský, Ličko, Jurkemik – Bielák, Nagy – Pekár, Ďubek, Serečin – Lovás

MFK Ružomberok – druhá 50-minútovka: Pažítka – Ondrek (60. Lupták), Práznovský (80. Maslo), Ličko (60. Bartoš), Jurkemik (80. Janso) – Bielák (97. Ličko), Nagy (60. Lacko) – Pekár (80. Kolorédy), Ďubek (85. Peševski), Serečin (65. Almaský) – Lovás (85. Zreľák)

MFK Ružomberok – tretia 50-minútovka: Koníček – Lupták, Maslo, Ličko, Janso – Bartoš, Lacko – Kolorédy, Peševski, Almaský – Zreľák

Najbližšie čaká MFK Ružomberok dvojzápas so Spartou Praha, ktorý sa odohrá v piatok 25. januára 2013 v Beroune. Prvé stretnutie sa začína o 11:00 a druhé o 14:00.

Zdroj: mfkruzomberok.sk, zpfutbal.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM