Ivana Milanová Správy Samospráva

Radnica získala 600 tisíc eur na opravu škôlky na Hrabovskej ceste

Materská škola na Hrabovskej ceste dostane úplne nový šat. Vďaka úspešnému projektu radnice, ktorá na tento účel získala z európskych peňazí približne 600 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Radnica získala 600 tisíc eur na opravu škôlky na Hrabovskej ceste
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

„Mestu Ružomberok sa podarilo uspieť v žiadosti o nenávratný finančný príspevok z operačného programu Kvalita životného prostredia – Zníženie energetickej náročnosti verejných budov. Získali sme tak viac ako 598 tisíc eur na rekonštrukciu materskej školy Hrabovská cesta," tlmočil pozitívnu správu asistent primátora Michal Praženica.

Objekt je v prevádzke od roku 1972, má päť tried a navštevuje ho 92 detí.

Od začiatku nebola na budove vykonaná žiadna väčšia investičná akcia, v minulých rokoch neboli pre materskú školu určené žiadne investície. „Škôlka má charakter pôvodnej stavby s priebežnými udržiavacími prácami," pokračuje Praženica.

Podľa jeho slov, riaditeľka materskej školy dlhodobo upozorňovala na nevyhovujúci stav stavebnej konštrukcie, akou je napríklad strecha. „Tieto skutočnosti viedli vedenie mesta k snahe získať financie z prostriedkov Európskej únie a odľahčiť tak investičný rozpočet mesta," vysvetľuje primátor Igor Čombor.

Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

Ako ďalej hovorí, v budove bude realizovaná kompletná obnova a zateplenie fasád, strechy, kúrenie, osvetlenie, ohrej teplej vody, výmena okien a dverí. „Po realizácii to bude objekt mesta s najnižšou mernou spotrebou energie. Vyvíjame snahu, aby boli práce ukončené do septembra, kedy začína nový školský rok," zakončil túto tému primátor Ružomberka.

Zdroj: Mesto Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM