Prokop Slováček Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Holky z naší školky dnes priletia na Zeppelinovej vzducholodi

Bratislava sa stala plnohodnotným mestom a Vasco da Gama sa vydal hľadať novú na cestu do Indie, narodil sa konštruktér vzducholodí i jeden zo spevákov obrovského českého hitu. História je v dnešný deň bohatá na udalosti.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Holky z naší školky dnes priletia na Zeppelinovej vzducholodi
Zdroj: wikipedia.org

Počasie

Po chladnej noci, keď sa v niektorých častiach Slovenska ochladí až na 3 stupne sa dočkáme cez deň letných teplôt. Bude od 26 do 30 stupňov, na severe a na Horehroní miestami 24. Slabý, cez deň na západe južný vietor do 20 km/h. Podobný charakter bude mať počasie aj začiatkom víkendu.

Blahoželáme Ivanom

Význam mena je „Boh je milostivý“. Železná vôľa a aktívnosť sú dominantnými vlastnosťami ich nositeľov. Majú väčšinou výbušný temperament. Pevnú vôľu majú priam vpísanú do tváre. Pokiaľ ide o povolania, sú z nich prevažne technici, alebo obchodníci obdarení veľkým zmyslom pre profesionálnu zodpovednosť.

Majú sklon donekonečna rozmýšľať a rozhodovanie im spôsobuje isté ťažkosti. Ivanovia potrebujú byť milovaní. Nikdy neodpúšťajú zradu.

Prečítajte si aj: FOTO: National Geographic zverejnil najlepšie cestovateľské fot­ky

Stalo sa na Slovensku

V Roku 1436 udelil Bratislave uhorský kráľ Žigmund Luxemburský erbovú listinu, ktorou mestu potvrdil právo užívať svoj znak.

2008 – Konverzný kurz slovenskej koruny voči euru bol stanovený na 30,1260 SKK/EUR. Dohodli sa na tom ministri financií Európskej únie.

Stalo sa vo svete

1838 – narodil sa nemecký konštruktér a vynálezca vzducholode FERDINAND VON ZEPPELIN. Zomrel 8.3.1917

1946 – Zomrel ruský hudobný skladateľ a spevák ALEXANDR VASILJEVIČ ALEXANDROV, ktorý v roku 1928 založil slávny súbor Alexandrovci – neskôr ho viedol jeho syn Boris. Narodil sa 13.4.1883.

Prečítajte si aj: Chlpáča Rexíka zachránili z osady. Nový domov si hľadá rozkošným VIDEOM

1497 -Portugalský moreplavec Vasco da Gama vyplával so štyrmi loďami z Lisabonu s cieľom nájsť novú námornú cestu do Indie, pri ktorej oboplával Afriku.

1889 – Začal vychádzať americký denník Wall Street Journal.

Skladba dňa

V roku 1959 sa narodil sa český spevák pop-music PETR KOTVALD, ktorý v 80. rokoch 20. storočia vytvoril so spevákom Stanislavom Hložkom populárnu dvojicu a naspievali napríklad veľký hit Holky z naší školky.

Hložek - Kotvald
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM