Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Meniny majú víly Amálky, deň bude krásne slnečný

Po veternej sobote nás čaká krásne slnečná nedeľa. Pranostika na dnešný deň hovorí: Keď na Sedem spáčov prší, potom za sedem týždňov prší.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Meniny majú víly Amálky, deň bude krásne slnečný
Zdroj: TASR

Západ: Malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 14 až 11 a najvyššie denné 26 až 29 stupňov °C.

Stred: Malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 13 až 8 a najvyššie denné 24 až 28 ° C.

Východ: Malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 13 až 9 a najvyššie denné 24 až 28 ° C.

Meniny má Amália

Ženské meno Amália má germánsky pôvod a význam mena je „pracovitá“. Amálie sú veľmi zvedavé. Všetko ich zaujíma, všetko musia vyskúšať. Nepociťujú strach pri stretnutiach s neznámym prostredím. Cítia, že treba využiť každú príležitosť rozšíriť si svoje vedomosti a schopnosti.

Keď si potrebujú Amálky oddýchnuť, stiahnu sa a v pokoji a premýšľajú. Chcú si na všetko vytvoriť vlastný názor. V spoločnosti sa zvyknú správať podľa svojej nálady.

Stalo sa doma

1884 – Narodil sa v Bratislave mäsiarsky podnikateľ Rudolf Manderla. V rokoch 1933–1935 nechal postaviť prvú výškovú budovu v Bratislave – obchodný a obytný dom „manderlák“. Zomrel vo Viedni roku 1968.

Stalo sa vo svete

1991 – Boris Jeľcin zložil prísahu ako prvý prezident Ruskej federácie.

2011 – Britský bulvárny týždenník News of the World vyšiel posledný raz po 168 rokoch existencie. Najpredávanejšie britské bulvárne noviny neprežili škandál, keď vyšlo najavo, ako získavali exkluzívne informácie pre čitateľov: systematicky sa nabúravali do odkazových schránok mobilných telefónov rôznych ľudí od nezvestných školopovinných dievčat až po smútiacich príbuzných, celebrity, členov kráľovskej rodiny a politikov.

Skladba dňa

Hudobnou oslávenkyňou je americká popova speváčka a herečka Jessica Simpsonová (1980). V roku 1999 vydala album Sweet Kisses, ktorého sa napriek jej veľkého úspechu predalo len niečo viac ako 2 milióny kusov. O dva roky neskôr vydáva ďalší úspešný album Irresistible.

Debutový album vydala ako 14 – ročná v roku 1994 pod názvom Jessica. Prerazila až v roku 1999 singlom I Wanna Love You Forever, ktorý sa umiestnil na tretej priečke Billboard Hot 100.

Ilustračné foto, TASR

jessica simpson
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM