Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: V polovici decembra pocítime pravú zimu

Dnes bude prevažne polooblačno a miestami hmla. Teploty -3 až 2 stupne C. Pranostika hovorí: Ak december leje, január potom zaveje. Meniny majú Ivice.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: V polovici decembra pocítime pravú zimu
Zdroj: TASR

Západ: Jasno až polooblačno, miestami aj zväčšená oblačnosť. Najvyššia denná teplota 3 až 5 st. Prevažne severný vietor do 20 km/h, postupne bude slabnúť.

Stred: Prevažne malá oblačnosť. Pri zväčšenej oblačnosti, najmä na severe územia, ojedinele snehové prehánky alebo sneženie. Najvyššia denná teplota 0 až 5 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –5 st. Bezvetrie alebo len slabý vietor.

Východ: Spočiatku prevažne veľká oblačnosť a na viacerých miestach snehové prehánky alebo sneženie. Postupne ubúdanie zrážok a k večeru miestami aj zmenšovanie oblačnosti. Najvyššia denná teplota –1 až 2 st. Prevažne severný vietor 10 až 25 km/h.

Meniny má Ivica

Ženské meno Ivica je južnoslovanskou podobou mena Ivana a v preklade znamená „Boh je milostivý“. Ivice sú plaché, objektívne a schopné úplne sa obetovať. Ak majú splniť určité poslanie, sú zodpovedné, vnímavé a sebaisté. Ivice sa vyznačujú silnou emotívnosťou. Nervozita týchto žien je niekedy veľká, ale konfliktom sa usilujú vyhýbať.

Môžeme sa s nimi stretnúť napríklad pri povolaní ošetrovateľky. Dobre odolávajú únave i preťaženosti. Ovplyvňujú ich planéty Urán a Saturn. Ich šťastné farby sú sivá a modrá. Ochranná rastlina medovka, ochranné kamene jaspis a perla.

Stalo sa doma

1642 – Pri požiari v kremnickej bani prišlo o život 65 baníkov.

1986 – Narodil sa v Handlovej úspešný futbalista – reprezentant Martin Škrtel, obranca anglického FC Liverpool.

Stalo sa vo svete

1832 – Narodil sa francúzsky inžinier a priekopník oceľových konštrukcií Alexandre Gustave Eiffel, konštruktér a projektant Eiffelovej veže, ktorú postavili pre parížsku svetovú výstavu roku 1889. Zomrel 28.12.1923 (niektoré zdroje uvádzajú ako deň úmrtia 27. december).

1966 – Zomrel americký filmový animátor a producent Walt Disney. Medzi postavičky, ktoré vyšli z jeho dielne, patrí Mickey Mouse, káčer Donald, Goofy či pes Pluto. Narodil sa 5.12.1901.

Skladba dňa

1955 – narodil sa Paul Simonon, basový gitarista a spevák skupiny Clash. Táto londýnska punk-rocková štvorica vznikla v júni 1976. V marci 1977 mali v hitparáde prvú skladbu White Riot. Mesiac nato, v apríli 1977 vydali prvú LP platňu s názvom The Clash.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM