Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: V utorok nám prituhne, čaká nás polojasný a chladný deň

Pranostika na dnes hovorí: Aké sú od Lucie do Vianoc dni, také budú aj mesiace. V utorok bude prevažne polooblačno. Teploty -2 až 3 stupne Celzia.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: V utorok nám prituhne, čaká nás polojasný a chladný deň
Zdroj: TASR

Západ: Prevažne polojasno. Ochladenie. Najnižšie ranné teploty –2 až –5, najvyššia denná teplota 0 až 2 st. Slabý premenlivý vietor.

Stred: Prevažne polojasno. Ochladenie. Najvyššia denná teplota –3 až 2 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –7 st. Slabý premenlivý vietor.

Východ: Prevažne polojasno. Ochladenie. Najnižšie ranné teploty –3 až –7, najvyššia denná teplota –4 až 0 st. Slabý premenlivý vietor.

Meniny má Lucia

Ženské krstné meno Lucia má latinský pôvod a znamená „svetlá, žiariaca“. Lucie naozaj celý život „žiaria“ a nikdy nestrácajú z tváre sympatický úsmev. Boli by veľmi nešťastné, keby premárnili príležitosť pomôcť. Sú málo ovplyvniteľné, čestné a majú v sebe akúsi pokoru.

Lucie intelektuálne dozrievajú dosť skoro. Sú veľmi šarmantné a lákajú ich večierky. Ich citový život je neraz komplikovaný. Lucie majú silný zmysel pre zodpovednosť a svoje budúce povolanie pokladajú za celoživotné učenie, preto si rady vyberajú profesiu, ktorá je náročnejšia.

Stalo sa doma

1992 – Začalo sa z Prešova vysielanie Slovenského rozhlasu pre Rómov.

1998 – Na plaveckých ME v britskom Scheffielde získala tri zlaté a jednu striebornú medailu plavkyňa Martina Moravcová.

Stalo sa vo svete

1466 – Zomrel taliansky renesančný sochár DONATELLO. Narodil sa okolo roku 1386.

2012 – Rozprávku o lojovej sviečke, ktorá je zrejme prvým literárnym pokusom dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena, našli v oblastnom archíve v Odense, kde sa autor narodil. Nálezcom bol miestny historik Esben Brage.

Skladba dňa

1989 – narodila sa Taylor Alison Swift, americká speváčka-skladateľka a herečka. Ako vychádzajúca country hviezda v roku 2006 vydala album s názvom Taylor Swift. Vďaka jej tretiemu singlu „Our Song“, sa stala najmladším človekom, ktorý bez pomoci napísal a vystúpil s piesňou číslo-jeden v rebríčku Hot Country Songs. V roku 2008 obdržala nomináciu „Cena Grammy pre najlepšieho nováčika“.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM