Ivana Milanová Od Vás

Rehoľníci zlepšovali na katedre žurnalistiky svoje mediálne zručnosti

Už po tretíkrát sa na Katedre žurnalistiky Katolíckej univerzity v Ružomberku uskutočnil mediálny seminár určený zasväteným osobám.

Ilustračný obrázok k článku Rehoľníci zlepšovali na katedre žurnalistiky svoje mediálne zručnosti
Foto: Vladimír Škuta

Zúčastnilo sa ho viac ako 30 rehoľníčok a rehoľníkov zo 16 reholí pôsobiacich na Slovensku.

Zasvätené osoby sa zdokonaľovali v práci s kamerou a fotoaparátom, vyskúšali si aj písanie článkov a tvorbu internetových stránok. Medzi lektormi boli aj členovia a absolventi katedry žurnalistiky. Praktické workshopy doplnili diskusie s riaditeľom kresťanskej televízie Noe Leošom Ryškom, šéfredaktorom Konzervatívneho denníka Postoj Františkom Múčkom, redaktorkou RTVS Silviou Košťovou a PR manažérom Petrom Novákom.

„Uvedomujeme si, že ľudí môžeme osloviť nielen v kláštoroch a kostoloch, ale aj prostredníctvom médií. Preto chceme zlepšovať svoje mediálne zručnosti,“ povedal augustinián Juraj Pigula, ktorý je šéfredaktorom časopisu Zasvätený život a iniciátorom seminárov. Ocenil aj technické a personálne zabezpečenie, ktoré rehoľníkom každý rok poskytuje ružomberská katedra žurnalistiky.

Seminár Zasvätení online 3 zorganizoval časopis Zasvätený život v rámci projektu Zasvätení pre ľudí v spolupráci s Katedrou žurnalistiky Katolíckej univerzity v Ružomberku.

Foto – Vladimír Škuta

Prečítajte si tiež:

Hurá na korčule: Kedysi nebezpečný zimný štadión je po rekonštrukcii

TIPY na VÍKEND: čo ponúkne Ružomberok druhý septembrový víkend?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM