Jozef Milan Iné športy

Rekonštrukcia mestskej plavárne by sa mala uskutočniť do troch rokov

Poslanci ružomberského mestského zastupiteľstva jednomyseľne schválili koncepciu prevádzkovania a rekonštrukcie mestskej plavárne. Samospráva získala starší objekt do svojho majetku v minulom roku od Žilinského samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia mestskej plavárne by sa mala uskutočniť do troch rokov
Foto: Jozef Milan

Na základe dohody s radnicou plaváreň prevádzkuje s ročnou dotáciou 90.000 eur z mestskej pokladnice Plavecký oddiel Ružomberok. „Preferujeme jej rekonštrukciu z vlastných zdrojov, hoci sme úplne nezavrhli alternatívu, že by prejavil záujem nejaký súkromný investor. Chceme postaviť triezvy plán, aby slúžila predovšetkým na plavecký výcvik detí, plávanie širokej verejnosti a výkonnostný šport,“ uviedol viceprimátor Miroslav Zuberec. Mesto nemá podľa neho záujem starú plaváreň prebudovať na zábavný akvapark. „Aj keď rátame s rozšírením komfortu o detský bazén, sauny či ďalšie možnosti rehabilitácie. Základnú štúdiu a následne projektovú dokumentáciu by sme mali pripraviť už v tomto roku. Po vydaní príslušných povolení a schválení nevyhnutných prostriedkov by sa mala rekonštrukcia plavárne uskutočniť v nasledujúcich troch rokoch,“ spresnil viceprimátor.

„Nielen mňa určite veľmi teší, že mestskí poslanci dali zelenú prepotrebnej rekonštrukcii našej plavárne. Je to skvelý ústretový krok k širokej ružomberskej verejnosti, ktorá ho už veľmi dlho a netrpezlivo očakávala,“ kvitoval šéf plaveckého oddielu Jozef Rezník. Celkové náklady na rekonštrukciu plavárne v centre metropoly dolného Liptova by sa mali pohybovať na úrovni 1,5 milióna eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM