Samospráva

Rekonštrukcia verejného osvetlenia vyvolala v zastupiteľstve polemiku

Najväčšia budúcoročná investičná akcia ružomberskej radnice, rekonštrukcia verejného osvetlenia za 1,1 milióna eur, čo predstavuje takmer polovicu z celkového finančného objemu plánovaných investičných akcií, vyvolala v mestskom zastupiteľstve značnú polemiku.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia verejného osvetlenia vyvolala v zastupiteľstve polemiku
Foto: Jozef Milan

„Rekonštrukcia verejného osvetlenia v Ružomberku je nepochybne potrebná. Problémom je, že vedenie mesta pripravilo jednotlivé etapy jeho rekonštrukcie nekompetentne. Takže neušetríme finančné prostriedky, ako sa plánuje,“ uviedol nezávislý poslanec ružomberského mestského zastupiteľstva Martin Alušic.

Pri perspektívnej možnosti požiadať o nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie považuje za nezmysel brať si úver a investovať peniaze z mestskej pokladnice. „Nerozumiem, prečo sa vedenie touto možnosťou už dávno nezaoberá, ale silou mocou tlačí, aby to prešlo technicky zle a drahšie,“ zdôraznil Alušic.

Na schválenom projekte sa nič nezmenilo

Sklamanie zo spochybňovania rok pripravovaného projektu vyjadril viceprimátor Miroslav Zuberec. „Mestské zastupiteľstvo schválilo už predtým jeho koncept a z vecného pohľadu sa na ňom odvtedy nič zásadné nezmenilo. Verejné osvetlenie je rozsiahlym majetkom mesta, ktorý si vyžaduje etapovitú rekonštrukciu,“ skonštatoval.

„Našli sme spôsob, ako takúto investíciu uskutočniť bez toho, aby nás stála niečo navyše, lebo bude realizovaná z ušetrených prostriedkov napríklad v spotrebe elektriny a jednu pätinu budú tvoriť prostriedky z Európskej banky pre obnovu a rozvoj, ktorá podrobila tento projekt prísnemu auditu. Preto ma mrzí, že ho niektorí poslanci spochybňujú,“ dodal viceprimátor.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM