Rôzne

Rektor KU v Ružomberku Jozef Jarab: Akreditačná komisia nám nastavila zrkadlo, máme rok na nápravu

Rektor Katolíckej univerzity (KU) v Ružomberku Jozef Jarab uistil v reakcii na prezentované výsledky komplexnej akreditácie a hrozbu odobratia titulu univerzity, že vedenie KU akceptuje zistenia Akreditačnej komisie a v stanovenej ročnej lehote urobí všetko pre nápravu.

Ilustračný obrázok k článku Rektor KU v Ružomberku Jozef Jarab: Akreditačná komisia nám nastavila zrkadlo, máme rok na nápravu
Foto: Jozef Milan

„Zatiaľ sme dostali iba stručnú informáciu. Preto čakáme na doručenie príslušnej zápisnice. Rozhodne nezľahčujeme túto situáciu, práve naopak. Akreditačná komisia nám nastavila zrkadlo. Za to sme jej úprimne vďační a máme rok na to, aby sme urobili všetko pre nevyhnutnú nápravu,“ skonštatoval rektor KU.

Zároveň uistil, že to neskomplikuje začiatok nového akademického roka. „Pre nás sú najdôležitejší študenti. Vynasnažíme sa dať im v rámci možností všetko to, čo potrebujú a o nič ich neukrátiť. Ešte raz opakujem, nezľahčujeme tieto zistenia, ale berieme ich ako výsledok toho, čo tu bolo v ostatných rokoch. Teraz musíme urobiť hrubú čiaru a stanoviť si, kto musí čo a dokedy urobiť,“ dodal Jarab.

Súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…rzita-214818

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM