Katarína Reiterová Rôzne

Rodičia, pozor! Ako neprísť o prídavok na dieťa

Rodičia, nezabudnite na úrad práce doniesť potvrdenie o návšteve školy, inak môžete prísť o prídavok na dieťa. Termín pre splnenie tejto povinnosti je najneskôr do konca septembra.

Prídavok na dieťa je štátna sociálna dávka, ktorou štát prispieva oprávnenej osobe na výchovu a výživu nezaopatreného dieťaťa. [color=#ff0000]­Poberatelia prídavkov na deti, ktorých deti študujú na stredných alebo vysokých školách sú povinní každoročne predložiť najneskôr do konca septembra potvrdenie o návšteve školy svojho dieťaťa.[/color]

Tlačivo „Potvrdenie o návšteve školy“ vám potvrdia v škole, ktorú navštevuje vaše dieťa. Tlačivo si môžete vyzdvihnúť priamo na UPSVaR v Ružomberku, na Námestí Slobody (bočná budova, 1.poschodie) alebo si ho môžete stiahnuť z webstránky: http://www.upsvarrk.sk/
V prípade, že dieťa v školskom roku 2012/2013 nepokračuje v štúdiu, rodičia majú povinnosť doručiť doklad o ukončení štúdia, ktorým je napríklad kópia maturitného vysvedčenia, výučného listu či potvrdenie školy.

Ak rodič uvedené doklady nedoručí, výplata prídavku na dieťa sa zastaví. Po predložení potvrdenia bude výplata prídavku obnovená a za obdobie zastavenia – v prípade, že boli splnené podmienky nároku – bude prídavok na dieťa doplatený.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM