Jozef Milan Samospráva

Rokovalo MsZ: Výstavbe bytovky na ulici K.Sidora dali poslanci zelenú

Dnes sa koná prvé zasadnutie Mestského zastupiteľstva v roku 2014. Večer po 19:00 poslanci začali rokovať o projekte BUBO. Do zasadačky prišli nielen podporovatelia projektu, ale aj odporcovia. Diskusia sa len rozbieha. Téme sa budeme venovať v samostatnom článku.

Ilustračný obrázok k článku Rokovalo MsZ: Výstavbe bytovky na ulici K.Sidora dali poslanci zelenú
Foto: Jozef Milan

Udelenie Čestného občianstva Mesta Ružomberok Anne Hulejovej

Na základe dosiahnutých životných a umeleckých úspechov a výnimočnej reprezentácie Liptova, Ružomberka a Slovenska v zahraničí Mesto Ružomberok udelilo Anne Hulejovej Čestné občianstvo Mesta Ružomberok. Za hlasovalo všetkých 23 prítomných poslancov.

Rozdelenie dotácií – cestovný ruch

Poslanci schválili pre Združenie Hrabovská dolina na akciu Revitalizácia pláže – vodná nádrž Hrabovo (2500 €), Horská služba Veľká Fatra ( bezpečné chodníky 1000€) a ďalšie dve akcie spolu 7500,–€

Poslanci diskutujú o tom, že nie je ok, keď sa navýšila čiastka pre rozdelenie pre kultúru o 10 000 €, keď sa všetkým ostatným komisiám znížila celková čiastka o 10% (v rámci šetrenia).

Schválené rozdelenie ďalších dotácií:

  • šport – rozdelené celkom: na činnosť 55 631,–€/ na projekty 7936,–€
  • školstvo: na financovanie projektov 2520,–€
  • kultúrna oblasť: projekty 27.074,–€/ na činnosť 9.450,–€/ + navýšenie dotácie na kultúru o 10.500,–€

Koncesná zmluva Zimný štadión

Poslanci v zásade prijali záver, že podpísaná koncesná zmluva právne nie je v poriadku. Požiadali uznesením primátora mesta, aby zvolal mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva, na ktorom bude prerokovaná celá problematika – termín koniec apríla.

Úprava plánu investičnej výstavby na rok 2014

Návrh zmien IV bol prezentovaný na Mestskej rade 5.2.2014 (Mariánske námestie 200 000 €, Parkoviská, park. úpravy – ul. Madačova 70 000 €, Zábradlie nábrežie Váh 40 000 €). Návrh bol odmietnutý. Mimoriadna MsR 12.2.2014 navrhla podstatne širší zoznam akcií. Nielen poslanci mestských častí Černová a Rybárpole namietajú, že s nimi návrh nebol konzultovaný. Poslanec Fischer navrhol, aby sa materiál stiahol z rokovania – návrh nebol prijatý. Po separátnych rokovaniach sa poslanci dohodli na mimoriadnom rokovaní MsZ na 5.3.2014 o 13:00.

Správa o výsledkoch volaní na zelenú linku

Prítomní občania z Hrboltovej: OZ Zdravý domov, Hrbôtska ratolesť, seniorky, p.farár: v Hrboltovej sa nedá dýchať, otvoriť okná je opovážlivosť – sedenia s Mondi SCP nikam nevedú – prístroje hovoria všetko je OK – my si nevieme pomôcť – naše deti odtiaľto odídu – súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…ltova-170313 – my sa asi máme s tým uspokojiť – predstavte si: Vianoce, vyjdete von a nedýchateľný zápach – poslankyňa Anna Šanobová žiada primátora, aby zorganizoval stretnutie s vedením Mondi SCP – poslanci uznesenie schválili – občania ich odmenili potleskom. Občania Hrboltovej sú odhodlaní v prípade, že sa veci nepohnú správnym smerom, použiť aj vhodné nátlakové akcie.

Výstavba bytového domu na ulici K. Sidora

Materiál navrhuje schváliť zámer výstavby Bytového domu včítane technickej infraštruktúry na ulici K. Sidora a uzavretie zmluvy o budúcej kúpnej zmluve so spoločnosťou STAVOINDUSTRIA Liptovský Mikuláš, a.s. (ktorá bytovku postaví) na kúpu bytového domu za cenu max. 1.289 816,– EUR. Termín realizácie diela je deklarovaný do 30.11.2015.

Problémy vyjadruje za občanov obvodu poslanec Šípoš, ktorý je proti: nedostatok parkovacích miest po dostavaní, zahustený životný priestor pre občanov a problém súťaže na výber zhotoviteľa. Poslanec Alušic z tohto obvodu je tiež proti – namieta okrem spomenutých problémov aj riziko nezískania úveru zo ŠFRB. Obaja poslanci navrhujú hľadať iné vhodné pozemky. Poslanec Bella z tohto obvodu je za výstavbu bytovky, pretože je pre ľudí, ktorí potrebujú bývať (aktuálne je 60 žiadostí na bývanie). Poslanec Kerdík z obvodu je taktiež za. Celkové hlasovanie – výstavba bytovky bola schválená.

zdroj: ruzomberok.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM