Jozef Milan Basketbal

ROZHOVOR. V tíme MBK päť slovenských reprezentantiek

Generálny manažér Mestského basketbalového klubu Ružomberok Stanislav Onuška poskytol rk24 rozhovor na aktuálne témy. Jeho druhá časť sa týka tvorby ženského tímu.

Akým spôsobom ste pristúpili ku zostavovaniu družstva? Chcem zdôrazniť, že v prvej etape sme hľadali **iba **slovenské hráčky. Zmluvu mali Dominika Baburová a Zuzana Brezányová. Sme radi, že sme sa dohodli s Katarínou Tetemondovou a Veronikou Černákovou. Získali sme rozohrávačku Janku Minčíkovú a pivotku Evu Kmeťovú. Máme päť Sloveniek zo širšieho reprezentačného kádra. K nim sme doplnili šesť odchovaniek z mládežníckeho tábora. Z nich si tréner Svitek niektorú vyberie do A-tímu.

Až potom ste začali hľadať medzi zahraničnými hráčkami? Áno, Američanka Sequoia Holmes bola tipom Štefana Sviteka. Sľubujeme si od nej hlavne streleckú produktivitu. Predminulý súťažný ročník hrala v nemeckej Bundeslige, kde jej strelecká úspešnosť bola 17,6 boda na zápas. Okrem toho hádže veľa trestných hodov, t.j. hrá do tela a „chytá fauly“. Výborne doskakuje. Svoje prednosti potvrdila aj minulý rok v Izraeli. Podľa trénera Sviteka je to hráčka typu Guzmanovej – do každého počasia. V pohode či nepohode berie na seba zodpovednosť.

Suma sumárum, ako to vyzerá celkovo so zložením družstva? Tím máme tak na 75%. Máme rozohrávačky a krídla. Hľadáme ďalšie pivotky. Po odchode Félixovej rokujeme s Lukačovičovou (minulý týždeň trénovala s klubom v Ružomberku). Tréner chce každopádne jednu vysokú hráčku. Prezradím, že veľký záujem znova hrať za Ružu prejavila Ann Kadidja Andersson. Chceme ju aj my, lebo v minulom ročníku bola hodnotená ako najlepšia zahraničná hráčka v lige (streľba + fauly + doskakovanie). Navyše, je veľmi obľúbenou medzi fanúšikmi klubu.

Súvisiaci článok: Basketbalová liga: Pred a po play off maďarská čerešňa

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM