Jozef Milan Basketbal

RUŽA, DO TOHO! Hrá sa o 18:00

Dnes vybojujú hráčky MBK Ružomberok v Európskom pohári prvý duel s ruským Dynamom-GUVD Novosibirsk. Zápas sa začína o 18:00 v športovej hale Koniareň. Večer vám ako prvý prinesieme spravodajstvo a fotogalériu.

Ilustračný obrázok k článku RUŽA, DO TOHO! Hrá sa o 18:00
Foto: Jozef Milan

Dôležitý je každý bod

Tréner Štefan Svitek: „Zápasy play-off sú špecifické, rozhoduje v nich súčet bodov z oboch stretnutí, preto treba bojovať o každý bodík. Povedzme ani prehra o bod či dva ešte nič neznamená.“

Dynamo GUVD Novosibirsk – vizitka súpera

Dynamo hrá v najvyššej ruskej súťaži, v ktorej je 10 tímov. Aktuálne je na 6.mieste. Sila mužstva stojí na výškovej prevahe a dvoch Američankách: Yvonne Turner (191 cm) a Sidney Spencer (191). Ľubov Paskalenková meria 203 cm, Natalia Mjasojedovová má 196. Hlavným trénerom je Nikolaj Tanesejčuk.

Novosibirsk vyhral svoju základnú skupinu a s ratingovým štvrtým miestom „dostal“ štrnástu Ružu. Webová stránka ruského klubu si všimla, že Ružomberčanky postúpili po dvoch výhrach a dvoch prehrách vďaka lepším pomocným ukazovateľom. V poslednom zápase Dynamo prehralo s Jekaterinburgom 56:87, a vypadlo tak vo štvrťfinále Ruského pohára. Najviac bodov zaznamenali Spencer(15) a Turner (14). Víťaz nášho duelu sa v ďalšom boji stretne s úspešnejším z dvojice Nantes (Francúzsko) a Olympia(Bielo­rusko).

MBK pozýva Ružomberok a okolie

Klub pozýva do Koniarne všetkých svojich fanúšikov, navyše zdarma všetkých stredoškolákov. Chystá tiež mikulášske prekvapenie, ktoré bude venované hlavne deťom z okolitých detských domovov. Tie navštevujú zápasy MBK pravidelne.

Posila na poslednú chvíľu

Do tímu sa v utorok začlenila Klaudia Lukačovičová, ktorá obliekala dres Club Atletico Romagna Faenza v talianskej A1 lige. MBK urobil všetko preto, aby 193 cm vysoká pivotka mohla nastúpiť už vo štvrtok. V prípade, že sa formality nepodaria vybaviť, naisto by mala hrať na súperovej palubovke.

Ruža – morálne silný kolektív

Generálny manažér Stanislav Onuška: „Dievčatá dokázali výhrami u súperiek, že sú tímom so silnou morálkou. Verím, že naši priaznivci a lokálpatrioti prídu v čo najväčšom počte vytvoriť dobrú atmosféru. Dúfam, že ju hráčky premietnu do svojho výkonu.“ (Klub posunul začiatok zápasu o hodinu neskôr, aby vyhovel fanúšikom, ktorí pracujú dlhšie, resp. sú z Dolného Kubína či L.Mikuláša).

foto: dinamo-guvd.ru

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM