Basketbal

Ruža držala favorita v napätí do konca skvelého finále

Basketbalistky úradujúceho majstra Good Angels Košice zvíťazili v piatom zápase finále extraligy žien na domácej palubovke nad MBK Ružomberok 80:63 a získali jubilejný desiaty titul. Zverenky Maroša Kováčika tak počas celej sezóny nenašli premožiteľa na domácej palubovke.

Ilustračný obrázok k článku Ruža držala favorita v napätí do konca skvelého finále
Zdroj: TASR

Good Angels Košice – MBK Ružomberok 80:63 (44:23)

Rozhodovali: Gabara, Fuska, Šarišský, TH: 32/25–18/12, fauly: 22:26, trojky: 3:3, 5 faulov: Kupčíková, Kulichová (obidve Košice), 2500 divákov – vypredané; na zápasy: 3:2, Good Angels získali titul

Košice: Quigleyová 24, Bojovičová 22, Kupčíková 10, Krivačevičová 8, Kulichová 3 (Hruščáková 12, Sverrisdóttirová 1, Balintová 0, Pindrochová 0, Janoščíková 0)

Ružomberok: Parkerová 19, Kmeťová 10, Vanderslootová 7, Holmesová 6, Tetemondová 0 (Brezániová 7, Lukačovičová 10, Baburová 4, Anderssonová 0, Minčíková 0)

V úvode stretnutia viedli domáce hráčky po premenených dvoch trestných hodoch Quigleyovej 4:1. Hostky však šnúrou deviatich bodov, na konci ktorej bola Kmeťová, otočili vo svoj prospech – 4:10. „Anjelky“ okamžite zagresívnili obranu a darilo sa im aj premieňať rýchle kontry. Výsledkom bola desaťbodová šnúra, keď Quigleyová v 7. minúte upravila na 14:10. Po desiatich minútach svietil na ukazovateli skóre stav 19:15. O ďalšie dve minúty neskôr už vyhrávali Good Angels o trinásť bodov (28:15) a svoj náskok postupne zvyšovali. Ten do polčasu postupne narástol na rozdiel dvadsaťjeden bodov 44:23.

V druhom dejstve sa Ružomberčanky pokúšali znížiť vysoké manko na súpera. Z ich strany bola snaha brániť a vyšli im aj niektoré pekné rýchle akcie. V 29. minúte Parkerová síce znížila na 45:57, no na konci tretej štvrtiny svietil na ukazovateli skóre stav 60:45. V 32. minúte upravila na 66:47 Hruščáková a bolo jasné, že Ružomberok bude musieť siahnuť na dno síl, aby zdramatizoval stretnutie. Košičanky drámu nepripustili a zaslúžene sa tešili z víťazstva 80:63 i zo zisku titulu.

Maroš Kováčik, tréner Good Angels: „Myslím si, že rozhodla druhá štvrtina, najmä jej záverečné minúty, kde sme získali náskok a ovládli tempo zápasu. Trošku sme sa trápili v koncovke v tretej štvrtine, udržali sme to na šestnásť bodov a tam sme už verili, že to udržíme.“

Štefan Svitek, tréner Ružomberka: „Nie som nespokojný, súper ukázal kvalitu, najmä jeho dve, tri hráčky. Dnešný zápas im vyšiel skutočne dobre strelecky a my sme odišli predovšetkým v druhej štvrtine. Dovolili sme im odísť na rozhodujúci náskok.“

Piaty finálový zápas v basketbale žien
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM